Matematik
Sandsynlighedsregning
18. januar 2007 af
rexden1
Hejsa, jeg har brug for et par hint til følgende opgave:
I en krukke er 50 % af lodderne røde, 30 % af lodderne grønne og 20 % er blå.
Der er gevindst på 15 % af de røde lodder, 10% på grønne og 10 % på de blå.
1) Beregn ssh for at der gevindst når man trækker et tilfældigt lod.
2) Det viser sig at der gevindst, beregn ssh for at der er trukket et blåt eller grønt lod.
Kan nogen fortælle mig hvilke regler jeg skal bruge ?
I en krukke er 50 % af lodderne røde, 30 % af lodderne grønne og 20 % er blå.
Der er gevindst på 15 % af de røde lodder, 10% på grønne og 10 % på de blå.
1) Beregn ssh for at der gevindst når man trækker et tilfældigt lod.
2) Det viser sig at der gevindst, beregn ssh for at der er trukket et blåt eller grønt lod.
Kan nogen fortælle mig hvilke regler jeg skal bruge ?
Svar #1
18. januar 2007 af Sentinox (Slettet)
Du skal bruge reglen "Sund fornuft":
Nummer 1:
Sandsynligheden for at der er gevinst:
0.3*0.15 + 0.3 *0.1 + 0.2*0.1 = 0.095 = 9.5% chance
Nummer 2:
Sandsynligheden for at det er et blåt eller grønt lod:
(0.3*0.1+0.2*0.1)/0.095 ~ 0.53 Altså 53% chance
//Sentinox
Nummer 1:
Sandsynligheden for at der er gevinst:
0.3*0.15 + 0.3 *0.1 + 0.2*0.1 = 0.095 = 9.5% chance
Nummer 2:
Sandsynligheden for at det er et blåt eller grønt lod:
(0.3*0.1+0.2*0.1)/0.095 ~ 0.53 Altså 53% chance
//Sentinox
Svar #2
18. januar 2007 af piper (Slettet)
Lille regnefejl i 1#
Opg.1
SS = 0.5*0.15 + 0.3 *0.1 + 0.2*0.1 = 1/8 = 0,125 = 12,5%
Opg.2 er rigtig.
Som kontrol kan du udregne hvad chancen er for at når du har gevinst er det enten et blåt, grønt eller rødt lod, når du trækker (den er jo 100%):
SS = (0.3*0.1+0.2*0.1+0.5*0.15)/(0.125) = 1 (OK!)
Opg.1
SS = 0.5*0.15 + 0.3 *0.1 + 0.2*0.1 = 1/8 = 0,125 = 12,5%
Opg.2 er rigtig.
Som kontrol kan du udregne hvad chancen er for at når du har gevinst er det enten et blåt, grønt eller rødt lod, når du trækker (den er jo 100%):
SS = (0.3*0.1+0.2*0.1+0.5*0.15)/(0.125) = 1 (OK!)
Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
