Matematik

Aflevering

20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)
s´(x) = x^3 - 4 / x^2 kvadr. x^2 +4

Lav en fortegnsundersøgelse for denne for at finde minimumssted og udregn funktionsværdien for dette sted.

Hvad gør jeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2007 af Matkaj

Begynd med at finde nulpunkter dvs. løs s'(x) = 0

Svar #2
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

med alle de led kan jeg ikke finde ud af det:

x^3 - 4 / x^2 kvadr. x^2 +4 = 0


hvad derefter ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2007 af Matkaj

Prøv at sætte nogle parenteser i udtrykket så der ikke er tvivl om hvad der står!

Svar #4
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

(x^3 - 4) / x^2(kvadr. x^2 +4) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2007 af Matkaj

dvs. (kvadr. x^2 +4) står over brøkstregen?

Svar #6
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

nej da :s??

(x^3 - 4)
____________________

x^2 (kvdr. x^2 + 4)



sådan står det ^^^^

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2007 af Matkaj

Du bør så sætte parentes om både tæller og nævner, så er der ingen tvivl :)
Godt så, du har en brøk der skal være lig nul, dette er kun muligt hvis tælleren er nul. Så løs x^3 - 4 = 0 og du har fundet dine nulpunkter.

Svar #8
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

ud af det få jeg sindsyge brøker?
men en der måske kan bruges giver 1,587


og hvor skal jeg bruge det resultat +

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2007 af Matkaj

For at færdiggøre din fortegnsundersøgelse skal du nu undersøge hvilket fortegn s'(x) har til højre og til venstre for nulpunktet x = 1,587, hvilken bog har du iøvrigt?

Svar #10
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

MAT B2

Svar #11
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

jeg er slet ikke med?

har du msn +

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. januar 2007 af Matkaj

Når der er noget man er usikker på, kan det tit betale sig at læse i bogen, kan det passe der står noget om fortegnsundersøgelse fra s. 44 i din bog, det ville nok være en god ide lige at læse dette afsnit igen.

Svar #13
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

har du ikke msn?
så kan jeg sende dig skitsen af opgaven og opgaven selv?

i mens kan jeg læse det igen ...

Svar #14
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

nej..
har aldrig høty om fortegnsundersøgelse :s +

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. januar 2007 af Matkaj

Du har fundet et nulpunkt x=1,587 , i denne værdi er s'(x) = 0. Prøv så at indsætte x = 1 og derefter x = 2, fortegnet af disse resultater er så fortegnet af s'(x) hhv. til venstre og til højre for nulpunktet.

Fortegnsundersøgelse vil simpelthen sige at man undersøger funktionens fortegn i dens definitionsmængde, f.eks. funktionsundersøgelse for f(x) = x :

------------(-10)------0-----10--------------> x-aksen
f(x) -10 0 10
Fortegn - - - - - 0 + + + + + +

Brugbart svar (0)

Svar #16
21. januar 2007 af Matkaj

Nå, det blev ikke som jeg ville, fortegnet - er til venstre for 0 på x-aksen og +'erne er til højre.
Værdierne for f(x) er for x = 0, x = -10 (en tilfældig x.værdi til venstre for nulpunktet) og for x = 10 (en tilfældig x-værdi til højre for nulpunktet)

Svar #17
21. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

jeg forstår ikke alt det her :(

Brugbart svar (0)

Svar #18
21. januar 2007 af Matkaj

Fortegnsundersøgelse forklaring 2 ;)
Bestem de steder på x-aksen hvor grafen ligger over/under/ på x-aksen.

Er grafen på x-aksen er det et nulpunkt (f(x) =0), er grafen over x-aksen er fortegnet positivt (idet funktionsværdierne f(x) er >0), er grafen under x-aksen er fortegnet negativt (f(x) < 0).

Skriv et svar til: Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.