Matematik

Løs ligninger

21. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)
Jeg skal løse to ligninger ved beregninger og angive løsningerne med 3 betydende cifre. De kommer her:

a) ^5 kvadratrod x^7 = 3,546

b) (^4 kvadratrod x)^9 = 7,648

Der hvor jeg har skrevet kvadratrod mener jeg det tegn, hvor der står et tal opløftet i starten af kvadratroden.. hvis I forstår?

Mit problem er at jeg ikke kan finde det tegn på lommeregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2007 af ibibib (Slettet)

a) Den 5'te rod af x i 7'ende skrives som x^(7/5)

x^(7/5) = 3,546
x = 3,546^(5/7)
osv.

Svar #2
21. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)

#1 Okay, så sådan taster man det bare en på en lommeregner?

Men jeg forstår heller ikke helt opgaven, hvordan løser jeg ligningen :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Som jeg viste i #1.
x= 3,546^(5/7)

Svar #4
21. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)

#3 Okay, i min opgave står der, at den skal løses med udregninger, hvad menes der med det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2007 af ibibib (Slettet)

At du skal løse den, som jeg gjorde i #1.

Svar #6
21. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)

#5 Okay, mange tak.

Forresten, hvordan afrundet man det 3. decimal i 2,46985 ?

Svar #7
21. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)

*afrunder

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2007 af ibibib (Slettet)

2,470

Svar #9
21. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Tak!

Skriv et svar til: Løs ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.