Matematik
Ligning for tangent
21. januar 2007 af
Malene2005 (Slettet)
Hejsa, jeg håber der er en venlig sjæl som er villig til at hjælpe :)
Opgave formuleringen ser ud, som følgende fra bogen MAT 3H:
Angiv, hvis det er muligt, en ligning for tangenten i punktet, der svarer til t0, når:
g(t) = (2t-1, 4t^2) og t0 = 2
Jeg er lidt i tvivl hva' jeg skal gøre, jeg har selv gjort følgende, men ved ikke om det passer:
f'(t) = (2t, 4t)
Så har jeg sat t0 ind istedet for t
f(2) = (4, 8)
Derefter har jeg vendt dem om eftersom der er tale om vektorer:
(-8,2), men jeg kan ikke komme videre efter det :)
På forhånd mange tak.
Knuss :)
Opgave formuleringen ser ud, som følgende fra bogen MAT 3H:
Angiv, hvis det er muligt, en ligning for tangenten i punktet, der svarer til t0, når:
g(t) = (2t-1, 4t^2) og t0 = 2
Jeg er lidt i tvivl hva' jeg skal gøre, jeg har selv gjort følgende, men ved ikke om det passer:
f'(t) = (2t, 4t)
Så har jeg sat t0 ind istedet for t
f(2) = (4, 8)
Derefter har jeg vendt dem om eftersom der er tale om vektorer:
(-8,2), men jeg kan ikke komme videre efter det :)
På forhånd mange tak.
Knuss :)
Svar #1
21. januar 2007 af Malene2005 (Slettet)
Sorry, nårjeg differenciere skal 4t^2 blive til 8t, ellers vil jeg bruge samme metode.
Svar #3
21. januar 2007 af Malene2005 (Slettet)
Ohhhhhhhhh super ;) du er seriøst en stjerne, tusind, tusind, tusind tak :)
Knuss :)
Knuss :)
Svar #5
22. januar 2007 af Malene2005 (Slettet)
Endnu engang, mange, mange tak. Det er virkelig sødt af dig, at du gider bruge tid på at hjælpe :)
Jeg har fået en større forståelse inden for den form for opgaver, det skal du have tak for, og min lærer var helt klar imponeret over mig, da jeg viste ham opgavebesvarelsen idag :)
Jeg har fået en større forståelse inden for den form for opgaver, det skal du have tak for, og min lærer var helt klar imponeret over mig, da jeg viste ham opgavebesvarelsen idag :)
Skriv et svar til: Ligning for tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
