Matematik
parallelle vektorer
21. januar 2007 af
mariaklara (Slettet)
har lige brug for hjælp til denne opgave :
I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved a =(5-t/2) og b=(4/t-1)
t= et tal
jeg skal finde ud af for hvilke tal t gælder , at a er parallel med b:
har lige brug for hjælp til denne opgave :
I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved a =(5-t/2) og b=(4/t-1)
t= et tal
jeg skal finde ud af for hvilke tal t gælder , at a er parallel med b:
Svar #1
22. januar 2007 af McMaster (Slettet)
Brug reglen om at vektor a prik vektor b hat = 0, hvis de to ligninger er parallelle.
Svar #4
22. januar 2007 af McMaster (Slettet)
Har du lært om at hatte en vektor?
Du ved, at en vektor a og vektor. a * b = 0 <=> a er vinkelret på b. altså deres vinkel er 90 grader.
Hvis de to vektorer skal være parallelle. Må det altså gælde, at hvis man drejer en af dem 90 grader i pos. omløbsretning, også kaldet "at hatte en vektor", så må "vektor a hat" være vinkelret på "vektor b". `?
Er du med?
Du ved, at en vektor a og vektor. a * b = 0 <=> a er vinkelret på b. altså deres vinkel er 90 grader.
Hvis de to vektorer skal være parallelle. Må det altså gælde, at hvis man drejer en af dem 90 grader i pos. omløbsretning, også kaldet "at hatte en vektor", så må "vektor a hat" være vinkelret på "vektor b". `?
Er du med?
Svar #5
22. januar 2007 af mariaklara (Slettet)
ej vi skal godt nok have om det på mandag...
men forstår godt det du siger men hvordan skal jeg vise det med tallene
men forstår godt det du siger men hvordan skal jeg vise det med tallene
Skriv et svar til: parallelle vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
