Matematik
Problemer med omskrivning
22. januar 2007 af
fhansen (Slettet)
Hvordan kan
1/V*(cot^2(u)+1)^0,5
blive til
sin(u)/V
Det fatter jeg ikke.
1/V*(cot^2(u)+1)^0,5
blive til
sin(u)/V
Det fatter jeg ikke.
Svar #1
22. januar 2007 af mathon
-1-cot^2(u)= -1/sin^2(u) - se tilføjelsen nedenfor,
hvoraf
1+cot^2(u)= 1/sin^2(u),
hvoraf
1/(V*(cot^2(u)+1)^0,5)
1/(V*(1/sin^2(u))^0,5)= 1/(V*1/sin(u))= sin(u)/V
......................................................................................................
tilføjelse:
cot'(u)=(cos(u)/sin(u))'=[-sin^2(u)-cos^2(u)]/sin^2(u)
cot'(u) = -1-cot^2(u)=-(sin^2(u)+cos^2(u))/sin^2(u),
hvoraf
-1-cot^2(u) = -1/sin^2(u)
hvoraf
1+cot^2(u)= 1/sin^2(u),
hvoraf
1/(V*(cot^2(u)+1)^0,5)
1/(V*(1/sin^2(u))^0,5)= 1/(V*1/sin(u))= sin(u)/V
......................................................................................................
tilføjelse:
cot'(u)=(cos(u)/sin(u))'=[-sin^2(u)-cos^2(u)]/sin^2(u)
cot'(u) = -1-cot^2(u)=-(sin^2(u)+cos^2(u))/sin^2(u),
hvoraf
-1-cot^2(u) = -1/sin^2(u)
Skriv et svar til: Problemer med omskrivning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
