Matematik
3^1,5
24. januar 2007 af
shafh (Slettet)
Hejsa.
Sidder lige og er en smugle i tvivl vdr. hovedregning af potensen: 3^1,5
Hvis jeg selv skulle løse ville jeg tænke sådan:
3^1 = 3 + 3^(1/2) = kvadratrod af 3 (ca. 1,7321)
Hvilket giver: ca. 4,732
Men det er min TI-89 ikke enig i. Den siger 5,19615
Så min metode er vel helt forkert ;)
Er der nogen der hurtigt kan forklare hvordan jeg ved hovedregning kan komme til dette tal.
5,19615 er vel også et uprecist tal. Kan jeg ikke skrive det som brøk eller kvadratrod for at gøre det mere precist?
Sidder lige og er en smugle i tvivl vdr. hovedregning af potensen: 3^1,5
Hvis jeg selv skulle løse ville jeg tænke sådan:
3^1 = 3 + 3^(1/2) = kvadratrod af 3 (ca. 1,7321)
Hvilket giver: ca. 4,732
Men det er min TI-89 ikke enig i. Den siger 5,19615
Så min metode er vel helt forkert ;)
Er der nogen der hurtigt kan forklare hvordan jeg ved hovedregning kan komme til dette tal.
5,19615 er vel også et uprecist tal. Kan jeg ikke skrive det som brøk eller kvadratrod for at gøre det mere precist?
Svar #1
24. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)
3^(1,5)
<=>
3^(3/2)
<=>
3*3^(1/2)
<=>
3 * sqrt(3)
...dvs. de skal ganges sammen, ikke adderes.
<=>
3^(3/2)
<=>
3*3^(1/2)
<=>
3 * sqrt(3)
...dvs. de skal ganges sammen, ikke adderes.
Svar #2
24. januar 2007 af shafh (Slettet)
Hey lynhurtigt en til:
3^(2/3)
Hvis det var 3^(1/3) ville det jo være meget let, men når der står to i tælleren er jeg i tvivl.
3^(2/3)
Hvis det var 3^(1/3) ville det jo være meget let, men når der står to i tælleren er jeg i tvivl.
Skriv et svar til: 3^1,5
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
