Matematik
Simpel mat opg, please
24. januar 2007 af
lalait (Slettet)
Den ser meget simpel ud og ser også ud somom jeg har haft noget lignenede om det i 2.g men kan bare ikk komme i tanke om hvordan man skal løse den;
Differentialligningen f'(x) = 1 + f(x)/x
har en løsning f, hvis graf indeholder punktet P(1,2)
Man skal angive en ligning for grafens tangent i P??
Nogle der kan give mig gode råd? Man kan evt sætte punktet ind i grafen, men skal man ikk finde s.funktionen først???
på forhånd tak
Differentialligningen f'(x) = 1 + f(x)/x
har en løsning f, hvis graf indeholder punktet P(1,2)
Man skal angive en ligning for grafens tangent i P??
Nogle der kan give mig gode råd? Man kan evt sætte punktet ind i grafen, men skal man ikk finde s.funktionen først???
på forhånd tak
Svar #1
24. januar 2007 af uksomi (Slettet)
grafens tangent er bestemt ved y=f(x0)+f'(x0)(x-x0), du skal først finde løsning til diff. ligningen f'(1) gennem punktet p, når du kender at f'(x)=1+f(1)/1=1+2=3, så du får at f(1) bliver 2: altså fås der at tangenten gennem P bliver:
y=f(1)+f'(1)(x-1)=2+3(x-1)=2+3x-3=3x-1
y=f(1)+f'(1)(x-1)=2+3(x-1)=2+3x-3=3x-1
Svar #2
24. januar 2007 af lalait (Slettet)
uhaa det længe siden.. hvordan kan du se at f(1) = 2?
hvordan ser funktionen ud for f??
hvordan ser funktionen ud for f??
Skriv et svar til: Simpel mat opg, please
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
