Matematik
differentiable funktioner
24. januar 2007 af
Chokolade-expert (Slettet)
Jeg har brug for jeres hjælp til det her !
1) fund ud af hvilke af disse x0 funktioner er differentiable og bestem differentialkvoteinten i x0:
a) f(x) = kvadratrod(x)+x^2
b) g(x) = x^2 + 5 - 4
c) f(x) = 5x(x+1)
d) g(x) = x+2
e) f(x) = 3x - 2 + 2*kvadratrod(x)
f) g(x) = 1/x + kvadratrod(x)
2) beregn i hver af disse funktioner, differentialkvotienten for x0=4
3) bestem for disse funktioner, en ligning for tangenten i punktet med førstekoordinaten 4.
1) fund ud af hvilke af disse x0 funktioner er differentiable og bestem differentialkvoteinten i x0:
a) f(x) = kvadratrod(x)+x^2
b) g(x) = x^2 + 5 - 4
c) f(x) = 5x(x+1)
d) g(x) = x+2
e) f(x) = 3x - 2 + 2*kvadratrod(x)
f) g(x) = 1/x + kvadratrod(x)
2) beregn i hver af disse funktioner, differentialkvotienten for x0=4
3) bestem for disse funktioner, en ligning for tangenten i punktet med førstekoordinaten 4.
Svar #1
24. januar 2007 af hackerjohn (Slettet)
Hvad har du selv fundet ud af ? det er jo ikke os der skal lave dine lektier ;)
Svar #2
24. januar 2007 af Chokolade-expert (Slettet)
a) får jeg f(x) = kvadratrod(x)+x^2 <=> 1/2kvadratrod(x) + 2x0
b) g(x) = x^2 + 5 - 4 <=> 2x0 + 5 -4
b) g(x) = x^2 + 5 - 4 <=> 2x0 + 5 -4
Svar #3
24. januar 2007 af Chokolade-expert (Slettet)
a) får jeg f(x) = kvadratrod(x)+x^2 <=> 1/2kvadratrod(x) + 2x0
b) g(x) = x^2 + 5 - 4 <=> 2x0 + 5 -4
men jeg er ikke sikker det er sådan man skal gøre?
b) g(x) = x^2 + 5 - 4 <=> 2x0 + 5 -4
men jeg er ikke sikker det er sådan man skal gøre?
Skriv et svar til: differentiable funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
