Matematik
Planer og skæring osv. (Til fredag)
25. januar 2007 af
Einsteinium (Slettet)
Hej. Jeg har brug for hjælp med en opgaver, som er til imorgen.
428 i mat3A
Man har to linjer:
m: (x,y,z) = (1+2t, 2t, 3) og n: (x,y,z) = (5-t, 9+t, 8+2t)
Jeg skal her finde
1. Skæring ml. de to linjer. Hvordan?
2. Parameterfremstilling for planen alpha der dannes af linjerne: HEr bruger jeg en af retningsvektorene for linjerne og laver en med deres to punkter. Er der rigtigt?
3. P(4k, k, 0) ligger i planen. Find k. Hvordan?
4. Parameter for skæringslinjen ml. planen alpha og xy-planen.
428 i mat3A
Man har to linjer:
m: (x,y,z) = (1+2t, 2t, 3) og n: (x,y,z) = (5-t, 9+t, 8+2t)
Jeg skal her finde
1. Skæring ml. de to linjer. Hvordan?
2. Parameterfremstilling for planen alpha der dannes af linjerne: HEr bruger jeg en af retningsvektorene for linjerne og laver en med deres to punkter. Er der rigtigt?
3. P(4k, k, 0) ligger i planen. Find k. Hvordan?
4. Parameter for skæringslinjen ml. planen alpha og xy-planen.
Svar #2
25. januar 2007 af Einsteinium (Slettet)
Jeg er altså meget ked af det, men jeg forstår OVERHOVEDET ikke, den måde du forklarer/skriver det op på!!! og jeg er ikke enig overhovedet enig i den måde du gør det på alle koordinater er ens???
i skæringen udregner du én t-værdi. Hvad med de andre t-værdier??
Planen kan da ikke opskrives af to linjers retningsvektorer!¨
og det med P(4k, k, 0) forstår jeg overhovedet ikke, hvordan du gør!
ellers tak for hjælpen s:
Andre der kan/vil hjælpe?
i skæringen udregner du én t-værdi. Hvad med de andre t-værdier??
Planen kan da ikke opskrives af to linjers retningsvektorer!¨
og det med P(4k, k, 0) forstår jeg overhovedet ikke, hvordan du gør!
ellers tak for hjælpen s:
Andre der kan/vil hjælpe?
Skriv et svar til: Planer og skæring osv. (Til fredag)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
