Matematik

brøker - halvering - feet

26. januar 2007 af Katrine (Slettet)
Hey,

Jeg skal lige bruge noget hjælp til et spørgsmål, som jeg slet ikke fatter.

Man har en bold, som hopper direkte op og ned. Hvergang den hopper op igen, hopper den kun halvt op.

Bolden bliver tabt fra en højde af 17 fod. Der går 12 tommer på en fod. Hvor mange tommer har bolden "rejst" når den stopper med at hoppe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

Den holder jo aldrig op med at hoppe. (Teoretisk)

Svar #2
26. januar 2007 af Katrine (Slettet)

I know I know.. Men..

http://simplecodeworks.proboards37.com/index.cgi?board=computer&action=display&thread=1160108929&page=1#1161445995

jeg forstår ikke, hvad de skriver.. Noget med 1/2 + 1/4 + 1/8 + 1/16.... = 1


Svar #3
26. januar 2007 af Katrine (Slettet)

Okay ikke verdens bedste link..

http://simplecodeworks.proboards37.com/
index.cgi?board=computer&action=display&
thread=1160108929&page=1#1161445995

Resten skal ind efter /

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2007 af jgthb (Slettet)

først omregnes det lige til tommer:
17*12=204.

Når man slipper bolden, ryger den altså 204 tommer ned. Herefter vil der gælde, at den ryger halvt så højt som før og ned igen, altså:
2*204/2^n=2*204*(1/2^n)=2*204*2^(-n)

Vi kan altså lave en formel for den samlede hoppelængde:

204+2*204*E(2^(-n),n=1,uendelig),

hvor E er sigma, og n=1 og uendelig er grænserne. Da der gælder, at E(2^(-n),n=1,uendelig)=1, får vi:

204+2*204*1=612.

Svar #5
26. januar 2007 af Katrine (Slettet)

Tusind tak for det jgthb :)
Godt at I kan hjælpe sådan en stakkels humaniora-studerende, når hun bevæger sig ud på Internet riddle sider med dumme spørgsmål :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2007 af jgthb (Slettet)

det var så lidt :)

Skriv et svar til: brøker - halvering - feet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.