Matematik

Opskriv diff. Ligning

27. januar 2007 af uksomi (Slettet)
Hvis man skal opskrive en diff. ligning er det så ikke nok at skrive den på formen:

y'=ay? Eller skal man finde y og indsætte på y's plads i diff. ligningen

Svar #1
27. januar 2007 af uksomi (Slettet)

please!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

Udtryk dig gerne tydeligere.

Svar #3
27. januar 2007 af uksomi (Slettet)

Hvis man nu får oplyst at en væksthastighed er proportional med dens størrelse og får oplyst at proportionalitetskonstanten er 0,020, og vi så får at vide, at vi skal opskrive en differentialligning, der skriver fænomenets udvikling, skal man så ikke skrive at diff. ligningen bliver:

dy/dt=0,020y

Men eftersom vi også får opgivet vækstens begyndelse 14, skal man så bare finde y og indsætte i ovenstående diff. ligning? Eller er det nok at skrive den ovenstående diff. ligning

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Det er nok.

Svar #5
27. januar 2007 af uksomi (Slettet)

dvs. dy/dt=0,020y?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Det afhænger af spørgsmålet.
Skal du opskrive differentialligningen?
Skal du også løse differentialligningen?

Svar #7
27. januar 2007 af uksomi (Slettet)

Jeg skal opskrive differentialligningen

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Så er du færdig.

Svar #9
27. januar 2007 af uksomi (Slettet)

tak

Skriv et svar til: Opskriv diff. Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.