Matematik

2 x Geometri

29. januar 2007 af Einstein_15 (Slettet)
Hejsa

Har siddet i snart 4 timer med følgende opgaver:

http://peecee.dk/?id=25383

Der er tale om opg. 530

Teksten lyder som følger: Lad trekant ABC og trekant ABD være to trekanter med samme grundlinje, nemlig AB (se figur). Medianernes skæringspunkter i de to trekanter kaldes hhv. G og H.
Vis at linjestykkerne GH og CD er parallele og at linjen CD = 3* GH

På forhånd TUSIND tak

Svar #1
29. januar 2007 af Einstein_15 (Slettet)

Rettelse: det var opg 531.

Svar #2
29. januar 2007 af Einstein_15 (Slettet)

Hej igen

Jeg håber også, at en af jer ville hjælpe mig med opg. 530, hvorfaf opgaveformulering lyder som følger:

Teksten lyder som følger: Lad trekant ABC og trekant ABD være to trekanter med samme grundlinje, nemlig AB (se figur). Medianernes skæringspunkter i de to trekanter kaldes hhv. G og H.
Vis at linjestykkerne GH og CD er parallele og at linjen CD = 3* GH

http://peecee.dk/?id=25389

Svar #3
29. januar 2007 af Einstein_15 (Slettet)

Er der virkelig ikke nogle der kan give en hjælpende hånd?

Svar #4
04. februar 2007 af Einstein_15 (Slettet)

Undskyld. Vi prøver igen

Linket til opg 531 er http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=25383

Linket til opg 530 er :http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=25383


Jeg er virkelig desperat og håber på hjælp.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2007 af ibibib (Slettet)

531) Du skal først argumentere for at trekant BDE og CDA er ensvinklede. Det er det nemmeste i opgaven, så det klarer du selv...

Når du ved at trekanterne er ensvinklede ved du at forholdet mellem ensliggende sider er konstant (forstørrelsesfaktoren).
dvs, a1:a2 = b:BE.

Da AD er vinkelhalveringslinjen er vinkel CAD = vinkel DAB. Dermed er c=BE.

Svar #6
04. februar 2007 af Einstein_15 (Slettet)

#5

Med Vinkel CAD= vinkelDAB mener du vel at disse trekanter er ens vinklet?

I øvrigt TUSIND tak

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, vinkel CAD = vinkel DAB. Disse to trekanter er da ikke ensvenklede.

Svar #8
04. februar 2007 af Einstein_15 (Slettet)

ok, så tror jeg at jeg er med. Er følgende i så fald korrekt: Da trekant BDE og trekant ADC er ensvinklede, og BE går parallelt med AC kan vi sige at BE=c

Jeg takker dig ydmygt..

Skriv et svar til: 2 x Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.