Matematik

2 opgaver med differentiallgninger

18. marts 2004 af beatwizards (Slettet)
løsning og teori ønskes. evt. udledning, mathcad-dokumenter, grafer ell. lign. kan sendes til:
esben[SLET]@musicchart.dk

1)
givet:
dy/dx=y(cos(x)+sin(x))

søges
a) løsning f(x) der går gennem P((pi/2);1)


2)
givet:
(d^2*m)/(dx^2)=-3x, xE[0;4]

søges:
a) fuldstændig løsning
b) løsning m(x) der opfylder m(0)=0, m(4)=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2004 af 404error (Slettet)

Ja, lige et øjeblik, så skal jeg sætte mig ned og lave en fuldstændig opgavebesvarelse for dig. NOT!

Svar #2
18. marts 2004 af beatwizards (Slettet)

jeg var ikke i skole den dag vi lærte det, så jeg er rent faktisk stået en smule af.

#1: nydt det gode vejr idag? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2004 af 404error (Slettet)

Så må du jo tage et kig i din bog. Jeg er sikker på, at der nok er hjælp at hente herinde, hvis du stiller lidt mere konkrete spørgsmål. Dette er jo trods alt et lektiehjælpsforum, ikke nogen opgaveløsningscentral. Og hvis du virkelig er stået helt af, mon så ikke du får mere ud af at tale med din lærer om opgaven end ved at søge hjælp på internettet?

Svar #4
18. marts 2004 af beatwizards (Slettet)

#3 må citere mig selv: "løsning og teori ønskes". Det jeg har postet er delopgaver i en større opgave omformuleret så det passer til dette forum og så andre vil kunne drage nytte af det.

En fremgangsmåde til løsningen eller evt. links til eksempler er stadig kærkommen :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2004 af 404error (Slettet)

1) Brug separation.

2) Integrér to gange (højresiden afhænger ikke af den ukendte fkt).

Svar #6
18. marts 2004 af beatwizards (Slettet)

takker, prøver

Skriv et svar til: 2 opgaver med differentiallgninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.