Matematik
lille opgave i optimering
30. januar 2007 af
hamlet (Slettet)
Hejsa...håber en kan hjælpe. Er gået i stå i følgende opgave:
En plade der er 24 cm bred, og har højden x skal bukkes så der kommer en tagrende med et retangulært tværsnit.
Angiv tagrendens tværsnitsareal som funktion af højden x.
Bestem den værdi af x, der giver størst tværsnitsareal.
Hvordan kommer jeg igang med denne opgave?
Jeg har fundet y, ved at isolere til: y= 24x (da tværsnitsarealet = y*x)
hvad gør jeg med denne y-værdi? hvis jeg skal finde tværsnitsarealet?
og efterfølgende x-værdien.
En plade der er 24 cm bred, og har højden x skal bukkes så der kommer en tagrende med et retangulært tværsnit.
Angiv tagrendens tværsnitsareal som funktion af højden x.
Bestem den værdi af x, der giver størst tværsnitsareal.
Hvordan kommer jeg igang med denne opgave?
Jeg har fundet y, ved at isolere til: y= 24x (da tværsnitsarealet = y*x)
hvad gør jeg med denne y-værdi? hvis jeg skal finde tværsnitsarealet?
og efterfølgende x-værdien.
Svar #1
14. januar 2008 af Lene C (Slettet)
Du skal opstille en formel for udregningen af tværsnisarealet. Y-værdien er dog ikke 24x, den er derimod 24-2x, da der jo er to sider.
Nu har du så formlen for udregning af tværsnitsarealet: x(24-2x).
Herefter differentierer du formlen og sætter dette lig 0, for at kunne finde maximum.
Nu har du så formlen for udregning af tværsnitsarealet: x(24-2x).
Herefter differentierer du formlen og sætter dette lig 0, for at kunne finde maximum.
Skriv et svar til: lille opgave i optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
