Matematik
Bestemmelse af ligning til tangent
30. januar 2007 af
sdfsdfsdf (Slettet)
Hej er der nogen kloge hoveder tilstede...
opg.
Bestem en ligning for tangenten i punktet (2,f(2)) til grafen for funktionen med forskrift
f(x) = exp(x) + ln(x)
Hvordan skal jeg starte
opg.
Bestem en ligning for tangenten i punktet (2,f(2)) til grafen for funktionen med forskrift
f(x) = exp(x) + ln(x)
Hvordan skal jeg starte
Svar #1
31. januar 2007 af sontas (Slettet)
Først og fremmest vil jeg nævne, at jeg er forbløffet over hvor meget visse brugere gør ud af deres navn!
Bestem f'(x) (det burde ikke være svært, da differentialkvotienten for de to nævnte funktioner skulle være lette at slå op).
Herefter bestemmer du f'(2) og f(2). Indsæt da i tangentligningen :
y = f'(x)(x-x_0)+f(x)
Bestem f'(x) (det burde ikke være svært, da differentialkvotienten for de to nævnte funktioner skulle være lette at slå op).
Herefter bestemmer du f'(2) og f(2). Indsæt da i tangentligningen :
y = f'(x)(x-x_0)+f(x)
Skriv et svar til: Bestemmelse af ligning til tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
