Matematik
Tangent/areal under graf regning
30. januar 2007 af
andersbm (Slettet)
En funktion f er bestemt ved
f(x)=0,5x-sin(x) [0;2pi] .
Bestem f ’(x).
f'(x)=0,5-((pi*cos(x))/180)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(pi/2;f(pi/2))
Beregn størsteværdi og mindsteværdi for f ved hjælp af f’(x).
Der er jo ikke noget minimum eller maximum
Beregn koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for f, hvori der er en
tangent med hældningskoefficient 0,5
Øhhh.....
Grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen og linjerne med ligningerne x=?
og x=2? en punktmængde M, der har et areal.
Beregn ved hjælp af stamfunktioner rumfanget af det omdrejningslegeme, der
fremkommer, når M drejes 360? om førsteaksen.
Vil tro jeg bare skal bruge Formlen for et omdrejningslegeme pi*integralet((f(x))^2,x)
f(x)=0,5x-sin(x) [0;2pi] .
Bestem f ’(x).
f'(x)=0,5-((pi*cos(x))/180)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(pi/2;f(pi/2))
Beregn størsteværdi og mindsteværdi for f ved hjælp af f’(x).
Der er jo ikke noget minimum eller maximum
Beregn koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for f, hvori der er en
tangent med hældningskoefficient 0,5
Øhhh.....
Grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen og linjerne med ligningerne x=?
og x=2? en punktmængde M, der har et areal.
Beregn ved hjælp af stamfunktioner rumfanget af det omdrejningslegeme, der
fremkommer, når M drejes 360? om førsteaksen.
Vil tro jeg bare skal bruge Formlen for et omdrejningslegeme pi*integralet((f(x))^2,x)
Svar #1
30. januar 2007 af andersbm (Slettet)
Ligningen for tangenten har jeg forresten fået til 0,4825x-6,868*10^-6
Skriv et svar til: Tangent/areal under graf regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
