Matematik
vektor i planen
30. januar 2007 af
171089 (Slettet)
Heey..
Håber nogen kan hjælpe mig med denne opgave..
vektor a:(5,2) og vektor b:(-3,7)
Opgaven lyder således: Beregn tallet t, således at a+tb er vinkelret på a..
Håber nogen kan hjælpe mig med denne opgave..
vektor a:(5,2) og vektor b:(-3,7)
Opgaven lyder således: Beregn tallet t, således at a+tb er vinkelret på a..
Svar #1
30. januar 2007 af me_strix (Slettet)
brug reglen:
vektor-a ortogonal på vektor-b <=> a*b = 0
Dvs. (a+tb)*a = 0
Isolere så t.
vektor-a ortogonal på vektor-b <=> a*b = 0
Dvs. (a+tb)*a = 0
Isolere så t.
Svar #2
30. januar 2007 af 171089 (Slettet)
ja, det fik jeg osse gjort, men det kan ikke blive rigtigt..jeg har gjort sådan her:
((5,2)+(-3t,7t))*(5,2)
(2t,9t)*(5,2)=0
10t+18t=0
28t=0
((5,2)+(-3t,7t))*(5,2)
(2t,9t)*(5,2)=0
10t+18t=0
28t=0
Svar #3
30. januar 2007 af me_strix (Slettet)
((5,2)+(-3t,7t))*(5,2) = 0
(-3t+5,7t+2)*(5,2) = 0
-15t+25+14t+4 = 0
-t+29 = 0
t = 29
Det kan du eventuel tjekke ved at indsætte 29 i ((5,2)+(-3t,7t))*(5,2) = 0
(-3t+5,7t+2)*(5,2) = 0
-15t+25+14t+4 = 0
-t+29 = 0
t = 29
Det kan du eventuel tjekke ved at indsætte 29 i ((5,2)+(-3t,7t))*(5,2) = 0
Skriv et svar til: vektor i planen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
