Matematik

Skæring mellem kugle og plan

31. januar 2007 af Nums (Slettet)
Jeg har en kugle med forksriften (x - 1)^2+ (y + 3)^2 + (z - 1)^2 = 3^2

Kuglen skærer planet der indeholder koordinatsystemets første og anden-akse, altså z=0, i en cirkel. Jeg skal bestemme radius i denne cirkel.

Jeg har prøvet ved at indsætte z=0 i kuglens ligning og derved få en cirkel, men denne cirkel har samme radius som kuglen...

Kan det passe eller gør jeg noget galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2007 af mathon

(x - 1)^2+ (y + 3)^2 + (z - 1)^2 = 3^2, der for z=0
giver

(x - 1)^2+ (y + 3)^2 + 1 = 3^2

(x - 1)^2+ (y + 3)^2 = 8

(x - 1)^2+ (y + 3)^2 = (sqr(8))^2

Skriv et svar til: Skæring mellem kugle og plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.