Matematik

Polynomiers division - har denne en løsning?

02. februar 2007 af corazón (Slettet)
(4x² - 3x + 19) : (x + 3) = 4x -15 + 64/(x+3)

Er det rigtigt?

Jeg kan ikke løse denne division?
(2x^5-5x^4+x^3-2x+7):(x^2-3)= 2x^3
For jeg får først 2x^5:x^2=2x^3
Derefter skal man gange med divisoren dvs.2x^3*(x^2+1)=2x^5+2x^3 som man skal trække fra polynomiet

(2x^5-5x^4+x^3-2x+7)
-(2x^5+2x^3)
0 ?

Svar #1
02. februar 2007 af corazón (Slettet)

hov i den jeg ikke kan løse skal der ved divisoren stå (x^2+1)

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2007 af sigmund (Slettet)

Den første er korrekt. I den næste er du på rette vej. Fortsæt sådan som du havde tænkt dig.

Svar #3
02. februar 2007 af corazón (Slettet)

jamen jeg forstår ikke hvordan man kan trække dem fra hinanden altså 5x^4-2x^3 når de ikke har samme potens?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2007 af sigmund (Slettet)

#3,

Hvem har ikke samme potens? Du trækker 2x^5+2x³ fra, og får det nye polynomium -5x^4-x³-2x+7. Hvad gør du nu?

Svar #5
02. februar 2007 af corazón (Slettet)

Ja det kommer jo til at se sådan her ud:

(2x^5-5x^4)
-(2x^5-2x^3)

2x^5 - 2x^5 = 0

Men hvordan kan jeg trække

-5x^4-2x^3?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2007 af sigmund (Slettet)

Du trækker 2x³ fra x³, og skriver -5x^4 uforandret.

Svar #7
02. februar 2007 af corazón (Slettet)

aha okay...

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2007 af allan_sim

#5.
Tænk på at de to polynomier kan læses som

2x^5-5x^4+x^3+0x^2-2x+7

og

2x^5-0x^4-2x^3+0x^2+0x+0

Svar #9
02. februar 2007 af corazón (Slettet)

Hvorfor kan de læses som det?

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. februar 2007 af sigmund (Slettet)

#9,

Fordi 0 gange 'et eller andet' giver 0. Kan du set det?

Svar #11
02. februar 2007 af corazón (Slettet)

ja så det er bare brug af "nulreglen"?

Skriv et svar til: Polynomiers division - har denne en løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.