Matematik
Finde rødder på en andengradsligning/graf
03. februar 2007 af
corazón (Slettet)
g(x) = -3x² + 3 a = -3 ; b = 0 ; c = 3
Toppunkterne bliver (s,t) = (0,3)
Rødderne ? x = -b+-kvadratroden af d/2*a
Og det giver nul, hvilket vil sige at vores parabel slet ikke vil røre x-aksen, men problemet er bare, at den altså rører x-aksen?
Toppunkterne bliver (s,t) = (0,3)
Rødderne ? x = -b+-kvadratroden af d/2*a
Og det giver nul, hvilket vil sige at vores parabel slet ikke vil røre x-aksen, men problemet er bare, at den altså rører x-aksen?
Svar #1
03. februar 2007 af sontas (Slettet)
-3x² + 3 = 0 <=> 3x^2 = 3 <=> x = + - 1. Den skær altså x-aksen to steder(dvs. to rødder)! Vi kan også finde rødderne således:
diskriminanten findes:
D = -4(-3)(3) +0^2=36
x = -0 +- kvrod(36)/-6 <=> x = 1 v x = -1.
Hvordan når du frem til din konklusion ud fra noget med toppunktet? Hvad har det med det hele og gøre ? (vil du argumentere for, at du har fundet et max ud fra toppunktet?)
diskriminanten findes:
D = -4(-3)(3) +0^2=36
x = -0 +- kvrod(36)/-6 <=> x = 1 v x = -1.
Hvordan når du frem til din konklusion ud fra noget med toppunktet? Hvad har det med det hele og gøre ? (vil du argumentere for, at du har fundet et max ud fra toppunktet?)
Svar #2
03. februar 2007 af ibibib (Slettet)
Hvis du ville have hjælp til at finde din regnefejl, så skal du skrive dine mellemregninger.
d=b²-4ac=0-4·(-3)·3)36
x = (0+-6)/-6 = +-1
d=b²-4ac=0-4·(-3)·3)36
x = (0+-6)/-6 = +-1
Skriv et svar til: Finde rødder på en andengradsligning/graf
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
