Matematik

Simpel integrale regning

03. februar 2007 af lalait (Slettet)
Det er længe siden vi sidst har regnet med integrale, derfor vil jeg lige have jer til at se hvor min fejl ligger

Integralet

2
S (8x^3 - 6x)
-1

Jeg finder stamf. til begge led, altså
2x^4 og -3x^2

2
S f(x)dx=((2*2^4)-(3*2^2))- =((2*2^(-1))-(3*(-1)^2))

(16-12)-2-3)
4 - (-1)

5

og dette passer ikke da lommeregneren siger at den skal være 21. Håber i kan se hvad jeg gør galt

-1

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2007 af jeantiger (Slettet)

Jeg tror jeg har fundet din fejl...

Dine stamfunktioner er rigtige, men det er efter det du får en lille regnefejl.

2
S f(x)dx = ((2*2^4) - (3*2^2))- ((2*(-1)^4) - (3*(-1)^2
-1

= (32-12)-(2-3)
= 21


- Så fik jeg da også et lille afbræk fra SSO :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2007 af jeantiger (Slettet)

Hov der mangler lige 2 paranteser til sidst i rækken...


2
S f(x)dx = ((2*2^4) - (3*2^2))- ((2*(-1)^4) - (3*(-1)^2))
-1

Sådan

Svar #3
03. februar 2007 af lalait (Slettet)

mange tak... men afbræk fra SSO ? hehe

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2007 af jeantiger (Slettet)

Valget stod mellem at tænde for tv'et eller finde et eller andet på computeren at lave.
Integrale er lidt hurtigere end at se en film, så har jeg også en chance for at komme lidt videre i SSO :)

Svar #5
03. februar 2007 af lalait (Slettet)

Jamen held og lykke, vi har heldigvis fået vores overstået for en uge siden :)

Skriv et svar til: Simpel integrale regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.