Matematik
Tricky opgave.
04. februar 2007 af
Spiritgirl (Slettet)
Når en bestemt type gammastråler sendes gennem en blyvæg, er der følgende sammenhæng mellem intensiteten Io før passage af blyvæggen og intensiteten I efter passage:
I=Io*e^-kx , hvor x angiver blyvæggens tykkelse, målt i mm, og k er konstanten.
En blyvæg på 16 mm reducerer intensiteten med 60%
1) Hvor tyk skal en blyvæg være, for at den halverer intensiteten?
Meget gerne hjælp.
I=Io*e^-kx , hvor x angiver blyvæggens tykkelse, målt i mm, og k er konstanten.
En blyvæg på 16 mm reducerer intensiteten med 60%
1) Hvor tyk skal en blyvæg være, for at den halverer intensiteten?
Meget gerne hjælp.
Svar #1
04. februar 2007 af sapiens (Slettet)
udregn Io, eftersom du ved at I = 0,6*Io og x = 16 mm.
dernæst bruger du at I = 0,5*Io (hvorfor?), isoler x.
dernæst bruger du at I = 0,5*Io (hvorfor?), isoler x.
Svar #2
06. februar 2007 af ibibib (Slettet)
Io = 100% og
I = 100%-60% = 40%
x = 16.
Disse værdier indsætter du i formlen
I = Io·e^(-kx) =>
40 = 100·e^(-k·16) <=>
...
k = -ln0,4/16 = 0,0573.
Derefter beregner du halveringstykkelsen
T½ = ln½/(-k) = 12,1 mm
I = 100%-60% = 40%
x = 16.
Disse værdier indsætter du i formlen
I = Io·e^(-kx) =>
40 = 100·e^(-k·16) <=>
...
k = -ln0,4/16 = 0,0573.
Derefter beregner du halveringstykkelsen
T½ = ln½/(-k) = 12,1 mm
Skriv et svar til: Tricky opgave.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
