Matematik
Nogle opgaver
04. februar 2007 af
lindgaard44 (Slettet)
1.Løs ligning: (x-2)^2 = 3(x-1)
2. 4x^2 - 3 = 8x-9
3. (x^2-3)(2+x)=0
4. Bestem t, så -3 er rod i ligningen: t*x^2-t*x+5=0
ved 1'eren:
kan dette være rigtigt:
(x^2 – 3)(2+x)=0
2x^2 + x^3 – 6 – 3x = 0
2x + x^2 – 6 – 3x = 0
x^2 – x – 6 = 0
d = 1^2 – 4 * 1 * (-6)
d = 25
2. 4x^2 - 3 = 8x-9
3. (x^2-3)(2+x)=0
4. Bestem t, så -3 er rod i ligningen: t*x^2-t*x+5=0
ved 1'eren:
kan dette være rigtigt:
(x^2 – 3)(2+x)=0
2x^2 + x^3 – 6 – 3x = 0
2x + x^2 – 6 – 3x = 0
x^2 – x – 6 = 0
d = 1^2 – 4 * 1 * (-6)
d = 25
Svar #1
04. februar 2007 af me_strix (Slettet)
1.Løs ligning: (x-2)^2 = 3(x-1)
(x-2)^2-3(x-1) = 0
x^2+4-4x-3x+3 = 0
Resten kan du vel selv klare..
-------------------------
2. 4x^2 - 3 = 8x-9
4x^2-8x+6 = 0
--------------------------
3. (x^2-3)(2+x)=0
x^3+2x^2-3x-6 = 0
En tredjegrads ligning :(
De eneste løsninger jeg lige kan se er x = -2 og x = sqr(3). Jeg bruger 0-reglen.
---------------------------------
4. Bestem t, så -3 er rod i ligningen: t*x^2-t*x+5=0
t = 5/(x^2-x), x = -3
(x-2)^2-3(x-1) = 0
x^2+4-4x-3x+3 = 0
Resten kan du vel selv klare..
-------------------------
2. 4x^2 - 3 = 8x-9
4x^2-8x+6 = 0
--------------------------
3. (x^2-3)(2+x)=0
x^3+2x^2-3x-6 = 0
En tredjegrads ligning :(
De eneste løsninger jeg lige kan se er x = -2 og x = sqr(3). Jeg bruger 0-reglen.
---------------------------------
4. Bestem t, så -3 er rod i ligningen: t*x^2-t*x+5=0
t = 5/(x^2-x), x = -3
Skriv et svar til: Nogle opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
