Matematik
Et lille skub den rette vej?
05. februar 2007 af
Spiritgirl (Slettet)
Her er opgaven jeg skal løse:
Mængden af et bestemt radioaktivt stof aftager eksponentielt med tiden. Efter 6 timer er 70% af stoffet tilbage.
- Hvor mange procent af stoffet er tilbage efter 18 timer?
- Efter hvor lang tid er 5% af stoffet tilbage?
---------------------------------------------------------
Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvilken formel jeg skal bruge for at finde frem til løsningen, men her er et forslag: N=N_0*e^(-k*t)
Kan det passe? - og hvad skal jeg så gøre nu, hvilke tal skal jeg indsætte hvor :S
Mængden af et bestemt radioaktivt stof aftager eksponentielt med tiden. Efter 6 timer er 70% af stoffet tilbage.
- Hvor mange procent af stoffet er tilbage efter 18 timer?
- Efter hvor lang tid er 5% af stoffet tilbage?
---------------------------------------------------------
Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvilken formel jeg skal bruge for at finde frem til løsningen, men her er et forslag: N=N_0*e^(-k*t)
Kan det passe? - og hvad skal jeg så gøre nu, hvilke tal skal jeg indsætte hvor :S
Svar #2
05. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#1:
Drop det!
#0:
Du bruger såmænd bare, at
N(t) = a^t
Du har, at N(6) = 0,7, så da 18 = 3*6, er
N(18) = N(6)³ = 0,343.
Hvad angår del 2, så skal du have løst ligningen
N(t) = 0,05
med hensyn til t. Jeg får
t ~ 50 timer
Drop det!
#0:
Du bruger såmænd bare, at
N(t) = a^t
Du har, at N(6) = 0,7, så da 18 = 3*6, er
N(18) = N(6)³ = 0,343.
Hvad angår del 2, så skal du have løst ligningen
N(t) = 0,05
med hensyn til t. Jeg får
t ~ 50 timer
Skriv et svar til: Et lille skub den rette vej?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
