Matematik
Tvivl om nogle opgaver (ligninger)
05. februar 2007 af
lindgaard44 (Slettet)
1: (x-2)² = 3(x-1)
x^2+4-4x-3x+3 = 0
x^2-7x+7 = 0
d = -7^2 – 4* 1* 7
d = -77 <^--- kan det passe?
2: (x^2 – 3)(2+x)=0
2x^2 + x^3 – 6 – 3x = 0
2x + x^2 – 6 – 3x = 0
x^2 – x – 6 = 0
d = 1^2 – 4 * 1 * (-6)
d = 25
En opgave jeg er i tvivl om hvordan man løser:
Bestem t, så -3 er rod i ligningen: t*x^2 - t * x + 5 = 0
x^2+4-4x-3x+3 = 0
x^2-7x+7 = 0
d = -7^2 – 4* 1* 7
d = -77 <^--- kan det passe?
2: (x^2 – 3)(2+x)=0
2x^2 + x^3 – 6 – 3x = 0
2x + x^2 – 6 – 3x = 0
x^2 – x – 6 = 0
d = 1^2 – 4 * 1 * (-6)
d = 25
En opgave jeg er i tvivl om hvordan man løser:
Bestem t, så -3 er rod i ligningen: t*x^2 - t * x + 5 = 0
Svar #1
05. februar 2007 af what11 (Slettet)
diskriminenten for din første ligning er forkert. d = b^2-4ac og da b = -7 så d = (-7)^2-4*1*7 = 21. Den sidste opgave, prøv at sætte -3 på x's plads og løs ligning i forhold til t. For den t værdi du finder vil -3 være rod i ligningen.
Svar #2
05. februar 2007 af lindgaard44 (Slettet)
Til opgaver 2, så må der være en fejl i udregningerne, da jeg i sidste ende får x= 1,208 v x= 5,79
Skriv et svar til: Tvivl om nogle opgaver (ligninger)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
