Matematik

skub i den rigtige retning

05. februar 2007 af knnico (Slettet)
1) Peter(p) og Bo(b) er tilsammen 28 år. Peter(p) er 2 år ældre end Bo(b).
Opstil to liginger med to ubekendte. Løs ligningerne og bestem derved de to drenges aldre.

2) Line er 30 år ældre end Ib. Om 8 år vil Line være 4 gange så gammel som Ib. Opstil to ligninger med to ubekendte, der beskriver situationen og bestem alderen på de to.

Jeg har lavet sådan nogle opgaver før, og det ligger lige på tungen, men jeg kan virkelig ikke huske hvordan man gør.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2007 af mathon


1)
P er x år og B er y år

x+y=28
x-y=2 ligningerne lægges sammen

2x=30
x=15

y=x-2=15-2=13

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2007 af Sentinox (Slettet)

1) ligning 1: p + b = 28
ligning 2: p = b +2

Håber du kan se hvorfor?

2) samme princip.

//Sentinox

Svar #3
05. februar 2007 af knnico (Slettet)

tak- men jeg er stadig ikke sikker på 2eren?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2007 af mathon

Ib er x år og Line er x+30

(8+x)*4 = x+30+8
32+4x = x+38............

Svar #5
05. februar 2007 af knnico (Slettet)

jeg ved ærligt talt ikke hvordan jeg skal komme videre?

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2007 af mathon

32+4x = x+38

3x = 6

x=2, hvoraf

Ib er 2 år og Line er 2+30= 32 år

Svar #7
06. februar 2007 af knnico (Slettet)

jeg føler mig som en idiot

Skriv et svar til: skub i den rigtige retning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.