Studievejledning

Klage over lærer

05. februar 2007 af Christinana (Slettet)
vi har i klassen talt om en lærer (kun eleverne, selvfølgelig), som vi ikke synes er særlig god. Det er ikke rent fagligt, men mere hendes tone og omgang med eleverne.

Spørgsmålet er så, hvordan vi skal håndtere det. Vi (dvs. 3 elever) har prøvet at tale med vedkommende, men hun lukkede af og gjorde ikke rigtig noget ved det. Så nu tænker vi på at tale med studievejlederen, og se om vi kan få en ny lærer, eller hvad vi kan gøre ved det.

Men sker der som regel noget? Vores lærer har ikke, så vidt vi ved, haft nogen klager, og vores parallelklasse har tilsyneladende ingen problemer med hende. Det er især efter juleferien, at det er blevet værre.

Jeg ved ikke, om det kan betale sig... højst sandsynligt vil vores lærer føle sig krænket, hvis hun fidner ud af det, og jeg tror ikke, at skolen gider at skifte ud i lærere, eftersom der er mangel på dem (pga. sygdom og barsel).

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2007 af bathory (Slettet)

hvis hele klassen klager over hende så kan det godt lad sig gøres..

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2007 af Fillen

Hvis i har det godt med nogle af de andre lærere, synes jeg, at I skal tale med dem om det. Men studievejlederen er måske også en mulighed.

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Vi gik til rektor, da der tidligere på året var uoverensstemmelser mellem matematiklæreren og matematikholdet. Det fungere, rektor lyttede til os, og der kom en løsning på problemet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2007 af Waterhouse (Slettet)

*fungerede

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2007 af allan_sim

#0.
Hvis det kun er 3 elever i klassen, der har et problem, så er der ikke noget at komme efter.

Hvis der er tale om flere, er processen normalt som følger:

1) Sæt jer ned og tal som klasse med pågældende lærer på en god og konstruktiv måde så vedkommende ikke føler det som et angreb. Overvej i den forbindelse om den ændrede tone kan have noget med egen opførsel at gøre. En konstruktiv samtale går begge veje.

2) Hjælper det ikke, så kan man gå til studievejlederen, der kan vejlede i den videre proces og eventuelt formidle kontakt til rektor.

Blot at få en ny lærer skal man ikke regne med - det er normalt en langvarig proces, og specielt når du ikke mener, at det er faglige problemer.

At tale med andre lærere om vedkommende, som #2 foreslår, vil jeg absolut ikke anbefale. Det kan let opfattes som at gå bag om ryggen på pågældende lærer (og vil let rygtes), og det kan ikke kaldes videre konstruktivt. Studievejlederen er derimod underlagt tavshedspligt og er uddannet til at håndtere sådanne situationer.

Svar #6
05. februar 2007 af Christinana (Slettet)

Hej, og tak for jeres respons.

Nej, det er hele klassen, vi taler om. Eller... dem, som er tilfredse med hende, de har ikke sagt noget til et klassemøde vi afholdte, men det er måske pga. gruppepres.
Vi blev i klassen netop enige om, at det kun var tre elever der skulle tale med hende, fordi det ellers kunne virke som et angreb. Og vi havde skrevet en seddel med "kritikpunkterne", så de andre også kunne få et ord indført.

Jeg tror, vi prøver at sende en email i stedet. Hvis det ikke virker, så må vi kontakte studievejlederen.

Der har ikke været nogle problemer med læreren i 2g... og vores parallelklasse har haft hende fra starten af 3g nu. Jeg ved ikke, om det har noget med det at gøre. Ellers overvejer vi bare at droppe hele sagen, eftersom skoleåret alligevel snart er slut, og der ikke har været klager over hende før. Jeg (og andre) synes bare, at stemningen er blevet dårlig i hendes timer, og der er flere der bare tager hjem efterhånden i stedet for at tage til timen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2007 af montuella (Slettet)

vi havde samme problem med vores engelsk lære, synes faktisk at det er dårlig ide at kun sende 3 personer over til hende...

det er bedre vis i snakker med en anden lære som i har tillid til, fx. klasse lære, for at informere hende om at hele klassen vil snakke med læren.

i en af timerne kan i så begynde på at fortælle hende hva der er gået galt. husk at i også skal være kritisk over jer selv. derefter kan i aftale nogle spille regler der gælder for jer og læren!

altid en god ide med at sige til hende at proffesional nok, men der har bare været nogen krydsninger som er blevet misforstået!


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Du skal elske din lærer.

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. februar 2007 af SomeOneMore (Slettet)

Der må virkelig være et trist personalesamhold på skolen, hvis man kan gå til en anden lærer, og få vedkommende til at deltage i en samtale om en anden lærer, bag dennes ryk... Det vil de fleste lærer vel også afvise, og henvise til at man tager snakken med den konkrete lærer - lige som Allan foreslår her.

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. februar 2007 af kraka (Slettet)

#0 vi har altid fået af vide, at vi ikke må gå til studievejlederen med klager over lærerer, da studievejlederen i sidste ende også bare er lærer, og derfor kommer i en lidt vanskelig situation. Vi skal derfor gå direkte til rektor med vores klage, og han/hun vil så vurdere hvad der skal gøres i den givne situation. Held og lykke med det.

Svar #11
06. februar 2007 af Christinana (Slettet)

Vi har ikke tænkt is at gå bag og ryggen på nogen. Vi har nu sendt en email, men hun har ikke svaret. I morgen skal vi have hende, så vi må se om hun har ændret sig helt.

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. februar 2007 af allan_sim

#10.
Og rektor er også bare lærer...

Som sagt er studievejlederen uddannet til at håndtere disse situationer.

#11.
Email er ikke gængs kommunikation. Hvis det skal foregå skriftligt, bør det være pr. almindeligt brev, f.eks. lagt i dueslaget eller overbragt personligt.

Skriv et svar til: Klage over lærer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.