Matematik
Funktion
06. februar 2007 af
ASY_B (Slettet)
hej alle. kan ikke løse en opgave jeg skal afleverer imorgen er der en der kan hjælpe.
f(x)=(ax+b)/(x^2+x+1), x E R.
jeg skal bestemme a og b, således af f(-2)=1/3, og f har lokalt minimum i tallet -2.
På forhånd tak.
f(x)=(ax+b)/(x^2+x+1), x E R.
jeg skal bestemme a og b, således af f(-2)=1/3, og f har lokalt minimum i tallet -2.
På forhånd tak.
Svar #1
06. februar 2007 af Benjamin. (Slettet)
Sæt først det op, som du har fået at vide:
f(-2) = (-2a+b)/3 = 1/3
<=> -2a+b = 1
<=> 2a + 1 = b
f´(x) = (a(x^2+x+1)-(ax+b)(2x+1))/(x^2+x+1)^2
f´(-2) = (12a+3b)/9 = 0
<=> 12a+3b = 0
<=> b = -4a
Her har du så to ligninger (2a + 1 = b og b = -4a) med to ubekendte a og b...
f(-2) = (-2a+b)/3 = 1/3
<=> -2a+b = 1
<=> 2a + 1 = b
f´(x) = (a(x^2+x+1)-(ax+b)(2x+1))/(x^2+x+1)^2
f´(-2) = (12a+3b)/9 = 0
<=> 12a+3b = 0
<=> b = -4a
Her har du så to ligninger (2a + 1 = b og b = -4a) med to ubekendte a og b...
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
