Matematik
Opstille differentialligning
06. februar 2007 af
FrederikXY (Slettet)
I en model for rygtespredning inden for en gruppe på 500 er antallet af personer y, der har hørt et bestemt rygte, en funktion af tiden t. Der gælder, at den hastighed, hvormed y vokser, er proportional med produktet af y og det antal personer, der ikke har hørt rygtet. Proportionalitetsfaktoren er 0,0014, når tiden t måles i døgn.
Jeg skal opstille en differentialligning, som y må opfylde??
Derudover skal jeg bestemme med hvilken hastighed y på det tidspunkt, hvor 125 personer i gruppen har hørt rygtet…. Men det er vel bare at differentiere og løse differentialligningen ikke?
Jeg skal opstille en differentialligning, som y må opfylde??
Derudover skal jeg bestemme med hvilken hastighed y på det tidspunkt, hvor 125 personer i gruppen har hørt rygtet…. Men det er vel bare at differentiere og løse differentialligningen ikke?
Svar #3
06. februar 2007 af FrederikXY (Slettet)
det må være:
y'=0,0014*125(500-125)
y`=65,625?
Korrekt?
y'=0,0014*125(500-125)
y`=65,625?
Korrekt?
Skriv et svar til: Opstille differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
