Kemi
Kemi hjælp!
07. februar 2007 af
Zizmo (Slettet)
Hej allesammen.
Jeg sidder og læser op til kemi, og kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave, er der nogen som kan hjælpe?
"A solution is saturated with Ag2SO4. Calculate [Ag2+]in the saturated solution. What mass of Na2SO4 must me added to 0.5 L of the solution to decrease [Ag+] to 4.0x10^-3 M ?"
På forhånd mange tak!!
Simone
Jeg sidder og læser op til kemi, og kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave, er der nogen som kan hjælpe?
"A solution is saturated with Ag2SO4. Calculate [Ag2+]in the saturated solution. What mass of Na2SO4 must me added to 0.5 L of the solution to decrease [Ag+] to 4.0x10^-3 M ?"
På forhånd mange tak!!
Simone
Svar #1
08. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Opløselighedsproduktet for Ag2SO4 er:
L = [Ag]*[SO4]^2
For hver gang der opløses en Ag2SO4 dannes der 2 Ag og 1 SO4. Derfor er Ag indholdet dobbelt så højt som SO4. Udnyt dette i ligningen og find [Ag].
Beregn [SO4] i det tilfælde, hvor [Ag]=4*10^-4. Ud fra SO4 koncentrationen beregnes mængden af Na2SO4, der skal tilsættes til de om5 l.
Du kan rolig antage at SO4 fra opløsning af Ag2SO4 er forsvindende i forhold til den tilsatte mængde SO4 fra Na2SO4.
L = [Ag]*[SO4]^2
For hver gang der opløses en Ag2SO4 dannes der 2 Ag og 1 SO4. Derfor er Ag indholdet dobbelt så højt som SO4. Udnyt dette i ligningen og find [Ag].
Beregn [SO4] i det tilfælde, hvor [Ag]=4*10^-4. Ud fra SO4 koncentrationen beregnes mængden af Na2SO4, der skal tilsættes til de om5 l.
Du kan rolig antage at SO4 fra opløsning af Ag2SO4 er forsvindende i forhold til den tilsatte mængde SO4 fra Na2SO4.
Skriv et svar til: Kemi hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
