Matematik

Brug for lidt hjælp, som haster lidt meget.

08. februar 2007 af unormal (Slettet)
hej.. jeg har fået noget matematik for, som jeg ikke helt kan finde ud af. er syg, og ingen i min familie kan finde ud af det;
jeg skal beregne arealet af en halvcirkel, med radius på 3 cm. DET KAN JEG IKKE? .. hvad skal jeg gøre?! - jeg vil gerne have et svar, så hurtig som muligt :)! jeg har også et andet spørgsmål:
jeg skal beregne hvor mange liter vand der er i et svømmebassin med målene 25m langt, 12m bredt og 3m dybt. Jeg har fundet ud af at der er 900m3 vand i, men nu skal jeg så finde ud af hvor mange liter det er. Det kan jeg ikke finde ud af, så kan i forklare mig hvad jeg skal gøre??? Det skal helst være let, og ikke alt for indviklet xD

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2007 af mathon

arealet af en cirkel med radisu 3 cm

pi*(3cm)^2 = 9*pi_cm^2=9*3,14_cm^2

realet af en halvcirkel med radisu 3 cm

(1/2)*9*3,14_cm^2 = 4,5*3,14_cm^2


1_m^3 = 1000_L

900_m^3 = 900*1000_L= 900000_L

God bedring - og OP med humøret!!!


Svar #2
08. februar 2007 af unormal (Slettet)

Tak for svaret, og tak skal du have :) men jeg forstår ikke lige helt det der med de tegn du har sat, altså ^ og _ ?? hvad er det for nogle tegn?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2007 af mathon

900_m^3 betyder bare 900 m^3

m^3 = kubikmeter

men
se
http://peecee.dk/?id=27486


Svar #4
08. februar 2007 af unormal (Slettet)

tusinde tak, nu har jeg fundet ud af hvordan jeg skal lave det :) tak for hjælpen ;)

Skriv et svar til: Brug for lidt hjælp, som haster lidt meget.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.