Matematik
Bestem.....
08. februar 2007 af
Malika (Slettet)
Jeg kan ikke forstå de her to opgaver, og er der nogen gider forklar mig hvordan man skal lave den, så jeg selv kan lave de andre...
Den første er:
Bestem uden brug af lommeregner:
log(^5kvadretrod^7)
Den anden opgave er:
Om tallene v og w oplyses det, at log(v)=0,5 og log(w)=2,5. Bestem uden lommeregner:
log(v/w)
på forhånd tak.....
Jeg kan ikke forstå de her to opgaver, og er der nogen gider forklar mig hvordan man skal lave den, så jeg selv kan lave de andre...
Den første er:
Bestem uden brug af lommeregner:
log(^5kvadretrod^7)
Den anden opgave er:
Om tallene v og w oplyses det, at log(v)=0,5 og log(w)=2,5. Bestem uden lommeregner:
log(v/w)
på forhånd tak.....
Svar #1
08. februar 2007 af mathon
log(v)=0,5
log(w)=2,5
log(v)-log(w)=0,5-2,5 = -2
log(v/w)=-2
v/w = 10^(-2)=1/100=0,01
log(w)=2,5
log(v)-log(w)=0,5-2,5 = -2
log(v/w)=-2
v/w = 10^(-2)=1/100=0,01
Svar #5
08. februar 2007 af allan_sim
#3.
Du kender forskellige logaritmeregneregler. Én af disse siger, at
log(a/b) = log(a)-log(b)
Bemærk at den ene logaritme så at sige opsplittes i to.
Der er ingen grund til at finde v/w. Det bliver du ikke bedt om.
Til den første formoder jeg, at du mener 5-te-roden af 7? I så fald skal du udnytte reglen
log(a^b)=b*log(a)
efter at have omskrevet roden.
Du kender forskellige logaritmeregneregler. Én af disse siger, at
log(a/b) = log(a)-log(b)
Bemærk at den ene logaritme så at sige opsplittes i to.
Der er ingen grund til at finde v/w. Det bliver du ikke bedt om.
Til den første formoder jeg, at du mener 5-te-roden af 7? I så fald skal du udnytte reglen
log(a^b)=b*log(a)
efter at have omskrevet roden.
Skriv et svar til: Bestem.....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
