Matematik
Brøker!
12. februar 2007 af
Alkymisten (Slettet)
Hej alle sammen, kom lige til at tænke på noget! HVordan ved jeg hvad 3/8 er? De fleste kan bare se sig ud af det, men hvordan? jeg ved godt, at 1/4 er 25, men jeg forstår det bare ikke! Hvorfor er det som det er? Kan man finde det ved hjælp af udrregningspapir?
Svar #1
12. februar 2007 af dnadan (Slettet)
Du tænker vist på procent regning ikke sandt?
Her er procent angivet i decimal tal, dvs. 100%=1, 10%=0,1 og så fremdeles.(antal procent delt med 100 = procent i decimal tal)
Hvis vi nu kigger på:
3/8
Så fås:
3*1/8=3*0,125=0,375=37,5%
Her er procent angivet i decimal tal, dvs. 100%=1, 10%=0,1 og så fremdeles.(antal procent delt med 100 = procent i decimal tal)
Hvis vi nu kigger på:
3/8
Så fås:
3*1/8=3*0,125=0,375=37,5%
Svar #3
12. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Du gør dig selv en stor tjenste, hvis du lærer en håndfuld brøker uden ad.
1/2 og 1/4 går det fint med, men suppler med 1/3, 1/6, 1/8 så er du godt kørende.
1/2 og 1/4 går det fint med, men suppler med 1/3, 1/6, 1/8 så er du godt kørende.
Skriv et svar til: Brøker!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
