Matematik

Komplekse tal - diskusion; fordele ved "skrivemåder"

12. februar 2007 af g.kamilla (Slettet)
Hey :)

Jeg skriver om de komplekse tal - og har blandt andet kommet ind på, at man kan udtrykke dem på flere forskellige måder:
1) a+bi (konkrete form)
2) (a,b) (som en vektor)
3) arg(a)_mod(a) (polærformen)

--------------------------------------------------
- Her lige et sprøgsmål, kaldes det både polærformen når man skriver:
A) |a|(cos(v)+isin(v)), hvor v er arg(a)
B) |a|(arg(a)) -- hvor arg(a) er sænket...
---------------------------------------------------

Mit egentlige spørgsmål:
"De forskellige skrivemåders fordele ved praktiske udregninger" ???

- Hvilke fordele kan man snakke om inden for 1,2,3 ???


Håber der er nogen som kan hjælpe mig..

//Kamilla

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2007 af Darwin (Slettet)

Notationsmæssigt bør du nok skelne mellem a (som er reelt) og z = a+bi. Jeg tænker her på overgangen fra 2) til 3).

Selv anvender jeg |z|e^(iø), som naturligvis er identisk med |z|(cos(ø)+isin(ø)). Hvorfor? Fordi d/dø kvikt findes OG ligninger såsom w^n=|z|e^(iø) er lette at løse, idet du ihukommer |z|e^(iø)=|z|e^(i(ø+2j*pi)), j er et heltal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2007 af Darwin (Slettet)

"B) |a|(arg(a)) -- hvor arg(a) er sænket..."

Denne notation er vist forholdsvis patologisk ... ikke de facto forkert (folk kan gøre som de vil), men ikke udvredt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2007 af Darwin (Slettet)

udbredt

Svar #4
12. februar 2007 af g.kamilla (Slettet)

Hej.. tak for svaret,, men jeg arbejder ikke med eksponentialfunktionen i min opgave.. men jeg skal:

"diskutere de anvendte skrivemåders fordele ved praktiske udregninger"

(altså kun de tre forskellige måder; 1,2,3 jeg her har nævnt.)

#1 - kan godt se du skriver: "|z|e^(iø), som naturligvis er identisk med |z|(cos(ø)+isin(ø))"

men hvad er "d/dø" ??

// Kamilla

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2007 af sigmund (Slettet)

#4,

Med d/dø mener han "den afledte med hensyn til ø".

De anvendte skrivemåders fordele ved praktiske udregninger:

1) Hvis du skal addere eller subtrahere to komplekse tal, er skrivemåden a+ib helt klart at foretrække, thi summens (eller differensens) realdel hhv. imaginær del, vil være givet ved summen (eller differensen) af de enkelte tals realdel hhv. imaginær del. (Forhåbentlig forstår du, hvad jeg prøver at sige.)

2) Skrivemåden (a,b) kan jeg ikke rigtig se nogen fordel med, som ikke er dækket af 1). Jeg kan ikke se andet formål med denne skrivemåde, end at den fylder mindre end 1).

3) Polærformen er helt klart den mest anvendelige, når du skal lave lidt mere avancerede ting, end bare plus, minus, gange, dividere, med de komplekse tal. Som Darwin er inde på, så løses mange ligninger lettere, når tallene skrives på polær form.

Forhåbentlig kan du nu komme videre med din diskussion.

Skriv et svar til: Komplekse tal - diskusion; fordele ved "skrivemåder"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.