Matematik
Vækst
26. februar 2007 af
rix-iversen (Slettet)
Givet y=f(x)=23*x^1.8.
Hvor mange procent vokser y. når x vokser 5 %?
Hvordan regner man sådan en opgave ud?
Jakob
Hvor mange procent vokser y. når x vokser 5 %?
Hvordan regner man sådan en opgave ud?
Jakob
Svar #1
26. februar 2007 af Peden (Slettet)
Indsæt x=1.0 og x=1.05
Så har du to værdier, henholdsvist 0 og 5% vækst, og kan sammenligne.
Så har du to værdier, henholdsvist 0 og 5% vækst, og kan sammenligne.
Svar #2
26. februar 2007 af allan_sim
#0.
Alternativt kan du udnytte, at for potensfunktioner på formen f(x)=b*x^a gælder, at en x-fremskrivningsfaktor på 1+r giver en y-fremskrivningsfaktor på (1+r)^a.
Alternativt kan du udnytte, at for potensfunktioner på formen f(x)=b*x^a gælder, at en x-fremskrivningsfaktor på 1+r giver en y-fremskrivningsfaktor på (1+r)^a.
Svar #3
26. februar 2007 af rix-iversen (Slettet)
ok mange tak...
Det fik jeg eget ud af...
Jakob...
Det fik jeg eget ud af...
Jakob...
Skriv et svar til: Vækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
