Matematik

afstandsformel opgave. "HASTER"

27. februar 2007 af martin232 (Slettet)
jeg er bleven stillet følgende opgave:

i en trekant ABC er vinkelspidserne A(8,1), B(-4,3)og C(-1,-4)
Bestem længden af trekantens sider.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2007 af Kidd (Slettet)

Yo =)

Så lige dit problem, så har jeg da lige en formel til dig ...

Afstand imellem to punkter: AB

P:(X1,Y1) og Q:(X2,Y2)

AB = kv.rod( (X2-X1)^2 + (Y2-Y1)^2 )

Hvis du forstod det?

Kidd'O

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Afstanden fra A til B er |AB|=sqrt((x2-x1)^2+(y2-y1)^2)

Dette er phythagoras.

Find de øvrige afstande på tilsvarende vis.

Svar #3
28. februar 2007 af martin232 (Slettet)

AB = kv.rod( (-4-8)^2 + (3-4)^2 )

Sådan her ikke?

Svar #4
28. februar 2007 af martin232 (Slettet)

Men så når man skal finde afstanden AC og BC, hvad så?

Svar #5
28. februar 2007 af martin232 (Slettet)

Men så når man skal finde afstanden AC og BC, hvad så?

Svar #6
28. februar 2007 af martin232 (Slettet)

her er mine udregning:

A(8,1), B(-4,3) og C(-1,-4)

AB = v((-1) - (-4))^2 + ((-4) - 3)^2

AB = v 3^2 + (-7)^2

AB = 7,61

Er der nogen der kan se fejlen?

Skriv et svar til: afstandsformel opgave. "HASTER"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.