Matematik

Svær ligning

01. marts 2007 af ciel (Slettet)
Løs ligningen:
x^4 - 3x^2 -2 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2007 af sigmund (Slettet)

Indfør t = x^2. Så kan du skrive ligningen som t^2-3t-2=0. Dette er en alm. andengradsligning, der løses. Løsningerne til den oprindelige ligning findes så ved at løse x^2=t.

Svar #2
01. marts 2007 af ciel (Slettet)

Og hvordan løser jeg x^2 = t ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2007 af sigmund (Slettet)

Du får to tal som løsning til t²-3t-2=0. Disse tal kalder jeg t1 og t2. Løsningerne til den oprindelige ligning er så x1=±kvrod(t1) og x2=±kvrod(t2). Dermed er der fire løsninger.

Er det klarere nu?

Svar #4
01. marts 2007 af ciel (Slettet)

Hmm, nej. Overhovedet ikke :/ Jeg vil ikke hvad kvrod er.

Svar #5
01. marts 2007 af ciel (Slettet)

Og hvordan løser jeg t^2-3t-2=0 ?
jeg må ikke bruge lommeregner.

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2007 af ibibib (Slettet)

Start med d=b²-4ac.

kvrod er kvadratroden.

Svar #7
01. marts 2007 af ciel (Slettet)

hvis jeg har gjort det rigtigt, så har jeg fået 0,38 og 2,6 nu.

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2007 af hackerjohn (Slettet)

Du måtte ikke bruge lommeregner? og så fik du 0,38?

Svar #9
01. marts 2007 af ciel (Slettet)

det jeg mente var, at jeg ikke måtte bruge solve.

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. marts 2007 af ibibib (Slettet)

Det er ikke rigtigt.

Svar #11
02. marts 2007 af ciel (Slettet)

Nu har jeg beregnet d, og får 17.

Skriv et svar til: Svær ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.