Matematik
Hints til eksamensopgave, tak.
01. marts 2007 af
ChristianL (Slettet)
Jeg er ved at øve mig og vil gerne høre, om mine resultater er rigtige?
Linket er:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/syge06/2006-8-7_MED.pdf
opgave 3.
a) f'(x) = 1/x-4/x².
b) x = 4. Jeg har sat f'(x) = 0 og så fundet skæring vha. lommeregneren.
d) Løs ligningen f'(x)=-5.
Igen vha. lommeregner. Får x = 0,8
opgave 4.
a) Er sikker.
b) Bestem to retningsvektorer r1 og r2 for planen. Normalvektoren er n = r1xr2.
r1 = EF = (-2,6,-2)
r2 = EG = (-4,0,2)
n = r1 X r2 = (12,12,24)
Bruger punktet E:
12(x-4)+12(y-0)+24(z-10) = 0
Dvs.: 12x + 12y + 24z - 288 = 0
c) Bestem vinklen mellem normalvektorerne.
Får vinklen til 48,2
d) Del firkanten op i to trekanter.
Jeg regner arealet af hver trekant og plusser dem sammen. Jeg regner arealer vha. A = |a X b|/2
Jeg får: 68,69 som facit
Håber mine svar er rigtige :)
Endvidere får jeg:
Opgave 5
a) Messingloddets masse: 131,6 gram
b) Hvordan finder man stamfunktion til noget, der er ganget?
Der må vel gælde, at a(M) = (F(4)-F(0)) * 2
Opgave 6
Meget gerne hint. Er blank.
På forhånd mange tak!
(Jeg har tidligere oprettet et indlæg, hvor jeg fik hjælp af ibibib (stavefejl?), og det skal han have tak for)
Linket er:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/syge06/2006-8-7_MED.pdf
opgave 3.
a) f'(x) = 1/x-4/x².
b) x = 4. Jeg har sat f'(x) = 0 og så fundet skæring vha. lommeregneren.
d) Løs ligningen f'(x)=-5.
Igen vha. lommeregner. Får x = 0,8
opgave 4.
a) Er sikker.
b) Bestem to retningsvektorer r1 og r2 for planen. Normalvektoren er n = r1xr2.
r1 = EF = (-2,6,-2)
r2 = EG = (-4,0,2)
n = r1 X r2 = (12,12,24)
Bruger punktet E:
12(x-4)+12(y-0)+24(z-10) = 0
Dvs.: 12x + 12y + 24z - 288 = 0
c) Bestem vinklen mellem normalvektorerne.
Får vinklen til 48,2
d) Del firkanten op i to trekanter.
Jeg regner arealet af hver trekant og plusser dem sammen. Jeg regner arealer vha. A = |a X b|/2
Jeg får: 68,69 som facit
Håber mine svar er rigtige :)
Endvidere får jeg:
Opgave 5
a) Messingloddets masse: 131,6 gram
b) Hvordan finder man stamfunktion til noget, der er ganget?
Der må vel gælde, at a(M) = (F(4)-F(0)) * 2
Opgave 6
Meget gerne hint. Er blank.
På forhånd mange tak!
(Jeg har tidligere oprettet et indlæg, hvor jeg fik hjælp af ibibib (stavefejl?), og det skal han have tak for)
Svar #1
02. marts 2007 af Jelly (Slettet)
I opgave 4 vil jeg forkorte
12x + 12y + 24z - 288 = 0
x + y + 2z -24 = 0
opgave 6
dy/dt = 0,018y(10-y) <=> dy/dt = 0,018y(10-5) <=>
dy/dt = 0,45 m./døgn
h(t)=10/(1+ce^-0.18*10*t) <=> h(t)=10/(1+ce^-0,18*t)
løs så h(0)=0,5 og derefter kan du nemt finde forskriften for h.
Når du har fundet forskriften for h så løs t=2
løs dernæst h(x)=7
Håber det var hint nok
12x + 12y + 24z - 288 = 0
x + y + 2z -24 = 0
opgave 6
dy/dt = 0,018y(10-y) <=> dy/dt = 0,018y(10-5) <=>
dy/dt = 0,45 m./døgn
h(t)=10/(1+ce^-0.18*10*t) <=> h(t)=10/(1+ce^-0,18*t)
løs så h(0)=0,5 og derefter kan du nemt finde forskriften for h.
Når du har fundet forskriften for h så løs t=2
løs dernæst h(x)=7
Håber det var hint nok
Skriv et svar til: Hints til eksamensopgave, tak.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
