Matematik
Rettelse - log/ln opgaver
02. marts 2007 af
Sannaen (Slettet)
Hejsa, jeg har været en del itvivl om disse opgavers resultater samt min fremgangsmåde, så hvis en venlig sjæl lige ville have mod på at kigge dem igennem, ville det være mig til stor hjælp.
På forhånd mange mange tak !
1
a) log(107000) = 5.03
b) In(0.0371) = -3.29
c) log(0.1) = -1
d) In(150) = 5.01
2
a) log7(20) = 1.54
b) log16(100) = 1.66
c) log2(60) = 5.91
d) log8(150) = 2.41
e) log6(4) = 0.77
3) Simplify
a) log 7 + log t => log (7*t)
b) log t – log x => log (t/x)
c) log x + 2log y => log (x* 2y)
d) 3log t + 4log r => log (3t * 4r)
e) ½log 9v^4 – 3log 1 => log ((½9v^4)/(3*1))
f) log (a+b) + log (a-b) => log ((a+b)*(a-b))
g) 2/3log x + 1/3log xy^3 => log (2/3x*1/3xy^3)
På forhånd mange mange tak !
1
a) log(107000) = 5.03
b) In(0.0371) = -3.29
c) log(0.1) = -1
d) In(150) = 5.01
2
a) log7(20) = 1.54
b) log16(100) = 1.66
c) log2(60) = 5.91
d) log8(150) = 2.41
e) log6(4) = 0.77
3) Simplify
a) log 7 + log t => log (7*t)
b) log t – log x => log (t/x)
c) log x + 2log y => log (x* 2y)
d) 3log t + 4log r => log (3t * 4r)
e) ½log 9v^4 – 3log 1 => log ((½9v^4)/(3*1))
f) log (a+b) + log (a-b) => log ((a+b)*(a-b))
g) 2/3log x + 1/3log xy^3 => log (2/3x*1/3xy^3)
Svar #1
02. marts 2007 af ibibib (Slettet)
1) er korrekt.
2) er korrekt. (Jeg har regnet de første 2 efter...)
3)
c) Det er forkert. Benyt at log(a^x) = xlog(a), dvs at 2log(y) = log(y²).
d) Samme fejl som i c)
e) Nej, log(1) = 0 så sidste led er nul og
½log(9·v^4) = ½log(3·v^2)² = log(3·v²).
g) Samme fejl som i c) og d).
2) er korrekt. (Jeg har regnet de første 2 efter...)
3)
c) Det er forkert. Benyt at log(a^x) = xlog(a), dvs at 2log(y) = log(y²).
d) Samme fejl som i c)
e) Nej, log(1) = 0 så sidste led er nul og
½log(9·v^4) = ½log(3·v^2)² = log(3·v²).
g) Samme fejl som i c) og d).
Svar #2
05. marts 2007 af Sannaen (Slettet)
Så..
3
c) log x + 2log y => log( x * y^2) sådan?
d) 3log t + 4log r => log (t^3 * r^4) ?
e) ½log 9v^4 – 3log 1 => log(3·v²).
og
g) 2/3log x + 1/3log xy^3 => log (x*1^2 / xy^3 (hvad så med 1/3)?)
3
c) log x + 2log y => log( x * y^2) sådan?
d) 3log t + 4log r => log (t^3 * r^4) ?
e) ½log 9v^4 – 3log 1 => log(3·v²).
og
g) 2/3log x + 1/3log xy^3 => log (x*1^2 / xy^3 (hvad så med 1/3)?)
Skriv et svar til: Rettelse - log/ln opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
