Matematik

Ligninger... Hjælp! :-O

24. marts 2004 af Jordbær (Slettet)
Hey, er der en venlig sjæl der vil hjælpe med et par opgaver / ligninger?
på forhånd tak!

2(x+3)>1/2x-7

2x+6 > 1/2x-7
2x-1/2x>-6-7
1,5x > -13
x > -13:1,5
x > -8,67

ER den opgave løst rigtigt?
Og hvordan løser man den her opgave:
2*0,75(i x'ende)=5,6
2*0,75(hævet x) =5,6

mit svar:
2*0,75(i x'ende)=5,6
1,5x = 5,6
x = 5,6:1,5
x = 3,73

Men tror der er forkert løst, da
2*0,75 (i 3,73'ende) ikke giver 5,6.

PLEASE hjælp...
mvh

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2004 af Sofia (Slettet)

Den første ser efter min mening rigtig ud..

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2004 af Sofia (Slettet)

Skal der stå "2 * 0.75^x=5,6" i den næste du spørger til?

Svar #3
24. marts 2004 af Jordbær (Slettet)

Ja (kunne ikke lige finde et passende tegn...)

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2004 af Sofia (Slettet)

Okay, så skal du først dividere 2 over på den anden side og så tag ln på begge sider. så kan du nemlig flytte X ned foran (regl i formel samling: ln(x)^r = r*ln(x) )
så kan du divedere ln(0,75) over på den anden side og du har dit resultat!

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2004 af sontas (Slettet)

2*0,75(i x'ende)=5,6
2*0,75(hævet x) =5,6

brug dine logaritmeregneregler

log(a^x) = x*loga

og uligheden ser rigtig ud!

Svar #6
24. marts 2004 af Jordbær (Slettet)

Mange tak skal du ha! :)

(jeg har ikke lært at bruge IN endnu..men prøver lige...)

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2004 af erdos (Slettet)

Og læreren bliver rigtig glad, hvis du angiver en grundmængde og en løsningsmængde (-;

Skriv et svar til: Ligninger... Hjælp! :-O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.