Matematik

funktion - ligning

03. marts 2007 af hamlet (Slettet)
Hej. Er gået lidt i stå med følgende:

f(x)=3x^5-5x^3

1)Løs ved hjælp af grafregneren ligningen f(x)=1,5
Hvordan løser man sådan en på grafregneren??

2)For hvilke værdier af tallet k har ligningen f(x)=k tre løsninger.?

¨Håber nogen kan komme med hjælp til hvordan disse gribes an.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2007 af mathon

1)
solve(3x^5-5x^3=1,5,x)


2)
f(x)=3x^5-5x^3 = x^3*(3x^2-5)

Svar #2
03. marts 2007 af hamlet (Slettet)

når jeg trykker på solve tasten (grøn skrift) så kommer der bare a? b? c? frem - som om jeg skal løse en andengradsligning.
Hvordan skal jeg indtaste det?

Svar #3
03. marts 2007 af hamlet (Slettet)

og lige et andet spørgsmål - hvor gør du af k? hvad er det egentlig du gør i 2)?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2007 af mathon

3x^2-5 = k/x^3

f(x)=3x^2-5 er ligningen for en parabel

g_k(x) = k/x^3 skal have 3 skæringer med f(x)


hvilken lommeregner benytter du?

Svar #5
03. marts 2007 af hamlet (Slettet)

så man sætter 3x^2-5 = k/x^3 og finder deres fælles skæringspunkter? Som så er resultatet?

Jeg har TI-84 Plus. Ved du hvordan jeg kan løse 1) ved hjælp af denne lommeregner?

Mange tusind tak for dine svar, er virkelig super!

Skriv et svar til: funktion - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.