Matematik
funktioner
03. marts 2007 af
_Keller (Slettet)
Grafen for den differentiable funktion f har i punktet (3,f(3)) linjen med ligningen y=2x + 5 som tangent.
Funktionen h er bestemt ved h(x) = (f(x))^3
Bestem en ligning for tangenten til grafen for h i punktet med førstekoordinaten 3.
hvordan ??????
Funktionen h er bestemt ved h(x) = (f(x))^3
Bestem en ligning for tangenten til grafen for h i punktet med førstekoordinaten 3.
hvordan ??????
Svar #1
03. marts 2007 af ibibib (Slettet)
h'(x) = 3·f(x)·f'(x) og derfor er
h'(3) = 3·11·2 = 66 og
h(3) = 11³.
h'(3) = 3·11·2 = 66 og
h(3) = 11³.
Svar #2
03. marts 2007 af Mark-N (Slettet)
f (3) = 2*3+5 = 11 .
f'(3) = 2
h(3) = f (3) ^ 3 = 11 ^ 3 =1331
h'(3) = f'(3) * 3 * f(3) ^2 = 2*3*11^2= 726
y = 726x + b
1331 = 726 *3 +b
b = -847
y = 726x -847
f'(3) = 2
h(3) = f (3) ^ 3 = 11 ^ 3 =1331
h'(3) = f'(3) * 3 * f(3) ^2 = 2*3*11^2= 726
y = 726x + b
1331 = 726 *3 +b
b = -847
y = 726x -847
Svar #3
03. marts 2007 af Mark-N (Slettet)
Lige en bemærkning:
11^0=1
11^1=11
11^2=121
11^3=1331
Det danner Pascals trekant.
11^0=1
11^1=11
11^2=121
11^3=1331
Det danner Pascals trekant.
Skriv et svar til: funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
