Matematik
overfladeareal af kasse
04. marts 2007 af
Niels007 (Slettet)
Hej, min opgave går ud på følgende: en lukket kasse har en længde, som er det dobbelte af kassens bredde, en højde, som er 0,4 gange kasses bredde. Bestem overfladearealet udtrykt vha. bredden.
Min fremgangsmetode er som følger:
længden (l): 2b
højden (h): 0,4b
A = 2(lb + hb + lh), nu sætter jeg 2b ind i stedet for l og 0,4b ind i stedet for h og får: A = 8b^2 + 1,6b^2 + 3,2b^2 <=> A = 12,8b^2.
Er opgaven løst, eller er jeg gået galt i byen? Jeg tjekkede efter med nogle faste tal, og dette resultat stemte ikke overens med resultatet i mit udtryk.
Ville være nice med noget hjælp, er gået fuldstændig død... :/
Niels
Min fremgangsmetode er som følger:
længden (l): 2b
højden (h): 0,4b
A = 2(lb + hb + lh), nu sætter jeg 2b ind i stedet for l og 0,4b ind i stedet for h og får: A = 8b^2 + 1,6b^2 + 3,2b^2 <=> A = 12,8b^2.
Er opgaven løst, eller er jeg gået galt i byen? Jeg tjekkede efter med nogle faste tal, og dette resultat stemte ikke overens med resultatet i mit udtryk.
Ville være nice med noget hjælp, er gået fuldstændig død... :/
Niels
Svar #1
04. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Dine tal er for store. Du har ganget noget forkert sammen. Prøv igen. Ellers er fremgangsmåden fin nok.
Skriv et svar til: overfladeareal af kasse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
