Matematik
trekant 2 haster
05. marts 2007 af
hjælp19 (Slettet)
hey
der står i min opg at
Der findes 4 formler, som man kan bruge til at beregne sidelængder og/eller vinkler i retvinklede trekanter. Skriv disse formler op og forklar i ord hvad formlerne siger
(OBS: det er ikke nok f.eks. at sige at pythagoras siger at: ” a i anden plus b i anden er lig med c i anden” )
den første er selvfølige
1.
a2 + b2= c2
man benytter Pythagoras til at finde sider i en retvinklet trekant hvis man kender de to andre sider.
2.
0,5* a* b=A
3.
0,5 * h *g =A
4.
A = h * g
er det sådan de menr det og hvad skal man sige i ord ?
der står i min opg at
Der findes 4 formler, som man kan bruge til at beregne sidelængder og/eller vinkler i retvinklede trekanter. Skriv disse formler op og forklar i ord hvad formlerne siger
(OBS: det er ikke nok f.eks. at sige at pythagoras siger at: ” a i anden plus b i anden er lig med c i anden” )
den første er selvfølige
1.
a2 + b2= c2
man benytter Pythagoras til at finde sider i en retvinklet trekant hvis man kender de to andre sider.
2.
0,5* a* b=A
3.
0,5 * h *g =A
4.
A = h * g
er det sådan de menr det og hvad skal man sige i ord ?
Svar #1
05. marts 2007 af King_2 (Slettet)
der findes også sinus og cosinus relationer til dette.. hvis det da er noget i har hørt om..
Svar #2
05. marts 2007 af Jitterbug (Slettet)
Ja jeg ville helt sikkert også bruge sinus og cosinus.
Den her formel fx cosA=hos/hyp
Hvis du har hørt om cosinus og sinus selvfølgelig!
Den her formel fx cosA=hos/hyp
Hvis du har hørt om cosinus og sinus selvfølgelig!
Svar #3
05. marts 2007 af hjælp19 (Slettet)
ja det har jeg ok tak
men hvad skal jeg sige i órd som der står her
og forklar i ord hvad formlerne siger
men hvad skal jeg sige i órd som der står her
og forklar i ord hvad formlerne siger
Skriv et svar til: trekant 2 haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
