Matematik

help me..

24. marts 2004 af Barbie (Slettet)
Hej, håber der er en som gider at hjælpe mig til at forstå det her lidt bedre.

jeg har en ligning Y= 61/x - 35/3

jeg skal regne ud hvor meget x er når Y er 10. Jeg har fået det til 2,13111475.

Er der en som gider at forklare mig hvordan jeg skal skrive det op, sådan så min lærer forstår det i min aflvering.

på forhånd takker

Svar #1
24. marts 2004 af Barbie (Slettet)

Y = 61/6x - 35/3 det er en skrivefejl.

Svar #2
24. marts 2004 af Barbie (Slettet)

er der ingen mat-genier online?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2004 af erdos (Slettet)

Ligningen er: Y = 61/x - 35/3

Det vides, at Y = 10

dvs.

10 = 61/x - 35/3 <=>
10 + 35/3 = 61/x <=>
x = 61/(10 + 35/3) = 183/65

Men får nu ikke helt det samme resultat..

Svar #4
24. marts 2004 af Barbie (Slettet)

ok men vil du ikke lige kigge på den igen, altså a er 61/6,

når jeg siger at Y= 61/6 gange 2,815384615 - 35/3 så giver det jo ikke 10

altså 183/65 = 2,815384615

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2004 af erdos (Slettet)

Undskyld, havde ikke set redigeringen!

Rettet udgave:

Ligningen er: Y = 61/6x - 35/3

Det vides, at Y = 10

dvs.

10 = 61/6x - 35/3 <=>
10 + 35/3 = 61/6x <=>
6x = 61/(10 + 35/3) = 183/65 <=>
x = (183/65)/6 = 61/130

Så sku det passe (-;

Svar #6
24. marts 2004 af Barbie (Slettet)

Tudsin tak!!

Svar #7
24. marts 2004 af Barbie (Slettet)

ej det passer ikke

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. marts 2004 af erdos (Slettet)

Jo det gør...

Har lige tjekket!

Er det dig, der hedder Anja?

Svar #9
24. marts 2004 af Barbie (Slettet)

ja det er mig, jeg for 61/130 til 0.469...

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. marts 2004 af erdos (Slettet)

ja... Det er så x! Hvis du sætter den værdi ind i din ligning, giver det 10! Hurra hurra, det er din garanti for, at det ER rigtigt!

Svar #11
24. marts 2004 af Barbie (Slettet)

ej det g'r det ikke fordi vi har ogs[ en tegning til med funktionen om man kan se at den bliver 2,... plzz pr'v igen

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. marts 2004 af erdos (Slettet)

Så skriv ligningen op igen og sæt parantes om tæller og nævner! Tror det er der, at det kan gå galt... For udregningen i #5 fejler INTET!

Svar #13
24. marts 2004 af Barbie (Slettet)

OK! vi har f(x) = (61/6)x - (35/3)

vi ved kun at Y = 10

hvad er X????

Brugbart svar (0)

Svar #14
24. marts 2004 af erdos (Slettet)

10 = (61/6)x - 35/3 <=>
x = (10 + 35/3)/(61/6)

Så er det måske sådan...

Brugbart svar (0)

Svar #15
24. marts 2004 af erdos (Slettet)

Men nu må du ikke blande f(x) og Y sammen...

Svar #16
24. marts 2004 af Barbie (Slettet)

jaa det kan jeg gå med til... tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #17
24. marts 2004 af erdos (Slettet)

Var så lidt... Til en anden gang: Husk paranteser, så undgås misforståelser (-;! I forvejen kan det være svært at forstå, når man ikke kan lave rigtige brøker, rødder, osv...

Svar #18
24. marts 2004 af Barbie (Slettet)

heyhey jeg prøver, vil gerne være god til det - kan godt lide mat

Brugbart svar (0)

Svar #19
24. marts 2004 af erdos (Slettet)

Det er også et KANON fag... (-;

Svar #20
24. marts 2004 af Barbie (Slettet)

ok mens vi er igang, så lad mig lige fyrer et spørgsmål af inden jeg slukker...

i den samme ogave regnede jeg ud produktionen af nærringstoffer når den isfri periode var 4,5 måneder, den fik jeg til : f= (61/6) * 4,5 - 35/3 og f= 34,0833...

så stod der:

langs grøndals østkyst er havet nu isfrit ca. en kvart måned længere end tideligere, beregn den tilsvarende forøgelse i produktionen af næringstoffer:

(4,75) = (61/6) * x - (35/3)

f(x)= 36,625

er det så det eller er det at den er steget med 2 eller sådan noget?

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.