Matematik
HJÆLP ! Bestem ligning.
05. marts 2007 af
Izabella (Slettet)
Linien m er givet med ligningen 2y=6x-7.
Hvordan bestemmes ligningen for den linie n, der er parallel med m og som i øvrigt går gennem punktet (2,28) .
???
Help, tak.
Hvordan bestemmes ligningen for den linie n, der er parallel med m og som i øvrigt går gennem punktet (2,28) .
???
Help, tak.
Svar #1
05. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Find først ligningen for m givet som y=ax+b.
En parallel linie har samme hælning, så du skal bare løse ligningen:
2=a*28 + b'
Hvor du har a fra første linie og skal finde b' (den er forskellig fra b)
En parallel linie har samme hælning, så du skal bare løse ligningen:
2=a*28 + b'
Hvor du har a fra første linie og skal finde b' (den er forskellig fra b)
Skriv et svar til: HJÆLP ! Bestem ligning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
