Fysik

Hjælp til fysik

07. marts 2007 af Kenai (Slettet)
En opgave lyder:
En resistor har massen 0,50 kg og består af et metal med den specifikke varmekapacitet 415 J/(kg * K).

Beregn størrelsen af temperaturstigningen i resistoren, når der løber en strøm på 12 A gennem den i 10 s.

Hvad skal jeg gøre? Formler?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2007 af uksomi (Slettet)

Q=mcT, hvor du finder effekten da du kender modstanden og strømstyrken. Så isolerer du t og får størrelsen af temperaturstigningen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2007 af uksomi (Slettet)

effekten skulle gerne give 3,1875*10^5W.
Da den tilførte energi er givet ved effekt ganget med tid fås at den bliver:
E=P*t=4,78kJ

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2007 af uksomi (Slettet)

Jeg får at størrelsen på temperaturstigningen bliver: 16 K

Svar #4
07. marts 2007 af Kenai (Slettet)

Undskyld, men hvordan finder du effekten? Hvad forudsætter du?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2007 af uksomi (Slettet)

Effekten kan findes ved hjælp af formlen:
P=U^2/R=R*I^2

R er resistansen
I er strømstyrken
U er spændingen

Skriv et svar til: Hjælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.