Matematik
afledede funktioner
10. marts 2007 af
Chokolade-expert (Slettet)
Hej!
hvordan finder jeg den anden afledede funktion a disse funktioner:
a) f(x)=x^9 + 2x^6 - 4x^5
b) f(x)=x^-5 + 2x^-3 - 5
c) f(x)=(9/x) + 3x^4 - 6x^3
d) 2kvadratrod(x) + 3x + 5
e) f(x)= (2x-1)/(4-x)
f) f(x)=(x^3 - 2x)/(x^5)
hvordan finder jeg den anden afledede funktion a disse funktioner:
a) f(x)=x^9 + 2x^6 - 4x^5
b) f(x)=x^-5 + 2x^-3 - 5
c) f(x)=(9/x) + 3x^4 - 6x^3
d) 2kvadratrod(x) + 3x + 5
e) f(x)= (2x-1)/(4-x)
f) f(x)=(x^3 - 2x)/(x^5)
Svar #1
10. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)
I a) til d) kan du bruge, at
(x^a)' = a*x^(a-1)
hvor a er et reelt tal. Husk at kvrod(x)=x^(1/2) og 1/x = x^-1.
Til e'ren skal du have gang i brøkreglen, f'eren kan du forkorte lidt på og på en pæn potensfunktion.
(x^a)' = a*x^(a-1)
hvor a er et reelt tal. Husk at kvrod(x)=x^(1/2) og 1/x = x^-1.
Til e'ren skal du have gang i brøkreglen, f'eren kan du forkorte lidt på og på en pæn potensfunktion.
Skriv et svar til: afledede funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
