Kemi

Beregn volumen

10. marts 2007 af miephantazy (Slettet)
Hej...

en der kan hjælpe med følgende opg:

Jeg skal beregne volumen af 0,24 mol N2O T= 300 K p=5 atm

og jeg ved jeg skal sætte det ind i følgende formel

V= (n*T*R ) / p

Håber der er en som vil hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2007 af sapiens (Slettet)

Du kender alle variable (R er gaskonstanten), hvor ligger problemet?

Svar #2
10. marts 2007 af miephantazy (Slettet)

kan det passe det er 1,1664?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=33504


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2007 af mathon

0.082058_atm*liter/(Mol*K) = 8,3145_J/(Mol*K)

det er et spørgsmål om, hvilke enheder man arbejder i/med!

Da du havde trykket i atm, var enheden atm*liter/(Mol*K) for gaskonstanten den letteste i DENNE opgave.

Svar #5
10. marts 2007 af miephantazy (Slettet)

Tusind tak! :)

Svar #6
10. marts 2007 af miephantazy (Slettet)

Hvordan er det nu man regner noget i g om til noget i mol?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2007 af mathon

hvis massen af et stof er m [g]
og
molmassen er M [g]
er
antallet af mol

n = m/M

molmassen findes i en DATAbog eler regnes ud ved at finde massen af hvert enkelt grundstof i en tabel over det periodiske system.

Skriv et svar til: Beregn volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.